Σύσκεψη για τις επιθέσεις τσιγγάνων στα λεωφορεία με τη συμμετοχή του Δήμου Φυλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύσκεψη για τις επιθέσεις τσιγγάνων στα λεωφορεία με τη συμμετοχή του Δήμου Φυλής
Η ανάγκη να ληφθούν άμεσα, μέτρα για την προστασία των οδηγών, των επιβατών και των λεωφορείων από τις επιθέσεις νεαρών τσιγγάνων, αλλά και την προκλητική συμπεριφορά των τελευταίων ως επιβατών, επισημάνθηκε στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου 2015 στο Αμαξοστάσιο Άνω Λιοσίων.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Διευθυντής του Αμαξοστασίου Ανδρέας Ανδρέου, ο Διευθυντής Κίνησης της ΟΣΥ Δημήτρης Μωραΐτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χρήστος Μηλιώτης, οι εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων Φώτης Νικολακόπουλος και Μιχάλης Χριστοφορίδης, ο υπεύθυνος δρομολογίων του ΟΑΣΑ Γιώργος Ποριάζης και άλλα υπηρεσιακά στελέχη του
Αμαξοστασίου, όπως η Υποδιευθύντρια Χρυσάνθη Ζενάκου και ο Υποδιευθυντής Κίνησης Κώστας Λίβας. Το Δήμο Φυλής εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας Αργύρης Αργυρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος.
Συζητήθηκε η λήψη συγκεκριμένων μέτρων, όπως η ανάγκη επικοινωνίας με την κοινωνική ομάδα, η παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ισχυρότερη αστυνομική παρουσία κατά μήκος της διαδρομής της λεωφορειακής γραμμής Β 12, η τηλεειδοποίηση και η τηλεματική, που όπως σημειώθηκε από τα υπηρεσιακά στελέχη των λεωφορείων μπορεί να λειτουργήσει από την επόμενη χρονιά και μέσω της οποίας θα παρακολουθείται συνεχώς η ακριβής θέση των λεωφορείων.
Από την πλευρά του Δήμου Φυλής επισημάνθηκαν οι δράσεις του για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, αλλά και η ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης των αστυνομικών Τμημάτων Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου. Επίσης εκφράστηκαν ευχαριστίες προς τους οδηγούς των λεωφορείων, που παρά τις δύσκολες συνθήκες εργασίας εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό χωρίς να πτοούνται από την αντικοινωνική συμπεριφορά ορισμένων νεαρών ατόμων.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια