ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΕΔΗΦ

Η λευκή ψήφο μας στο θέμα της αντικατάστασης της Διοίκησης της ΚΕΔΗΦ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε στις 13-11-2015, υπήρχε ως 7ο θέμα η «Τροποποίηση της αρ. 302/2014 απόφασης Δ.Σ. για την αντικατάσταση οργάνου Διοίκησης ΚΕΔΗΦ σύμφωνα με το άρθρο 255 Ν. 3463/06»
Αν είχε διαβάσει κανείς με προσοχή το θέμα και είχε ακούσει και την εισήγηση θα καταλάβαινε και τον τρόπο που η πλειοψηφία το χειρίστηκε. Η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη ομόφωνα επέλεξε την αντικατάσταση του κ. Χειλαδάκη, δικού της δημοτικού συμβούλου, τον οποίο και συγχαίρει για το έργο του!... Και ο πλέον αδαής αντιλαμβάνεται ότι κανείς από την πλειοψηφία δεν ήθελε να συζητηθούν οι ακριβείς λόγοι που γίνεται αυτή η αντικατάσταση, γιατί σίγουρα υπάρχουν λόγοι.  Έτσι, ο κάθε δημότης και κάτοικος, εντός αλλά και εκτός της αιθούσης, μπορεί να σκέφτεται ό, τι θέλει και να παίρνει θέση σύμφωνα με τις προσωπικές του απόψεις. Το ηπιότερο ερώτημα είναι: «τι έγινε στην ΚΕΔΗΦ, που έχει ιδιαίτερα μεγάλο προϋπολογισμό;». Άλλοι πιο ευφάνταστοι φτιάχνουν
σενάρια για το πώς ψήφισε η μειοψηφία και όχι η πλειοψηφία, που είναι το σημαντικό.
Τι ήθελε η Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής να υποστηρίξει με την λευκή ψήφο της;
Η λευκή ψήφος μας, δεν είναι ψήφος συμβιβασμού ή συναλλαγής. Αντίθετα, είναι ψήφος εναντίωσης στις αδιαφανείς διαδικασίες και για αυτό δεν υποστηρίζει καμία πλευρά της πλειοψηφίας. Δεν συμμετείχαμε, δεν διαμορφώσαμε, δεν διαχειριστήκαμε, δεν ψηφίσαμε προϋπολογισμούς, δεν είμαστε στην πλειοψηφία για να ταχθούμε με ένα από τα δύο μέρη της… «ομόφωνης» πλειοψηφίας. Πιστεύουμε ότι η ψήφος «κατά» δεν είναι ξεκάθαρη ψήφος, αλλά ψήφος υπέρ της «συγκαλείψουσας μειοψηφούσης πλειοψηφίας», δηλαδή, υπέρ του κ. Χειλαδάκη. Η πλειοψηφία όμως αντί να διαφωτίσει συσκότισε ακόμη περισσότερο το επίμαχο θέμα δημιουργώντας περισσότερα ερωτηματικά. Να θυμίσουμε ότι λευκό είχαμε ψηφίσει και κατά την σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΗΦ στις 19-9-2014.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθ.8 Ν. 1558/85 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 96 παρ.4 και 5 Ν. 3463/2006 και άρθ. 75 Ν. 3852/2010, για τη λήψη των αποφάσεων από τα συλλογικά όργανα, αν κάποιο μέλος αρνηθεί ψήφο ή δώσει λευκή ψήφο, λογίζεται το μέλος ως παρόν στη συνεδρίαση και τόσο η άρνηση όσο και η λευκή ψήφος λογίζονται ως αρνητικοί ψήφοι.
Τέλος, καλούμε την πλειοψηφία να σταματήσει το κρυφτό και τη συγκάλυψη. Να έρθουν όλα στο φως για να μάθουν οι δημότες την αληθινή οικονομική κατάσταση τόσο της ΚΕΔΗΦ όσο και ολόκληρου του Δήμου.

Κώστας Λουμιώτης

Επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Φυλής

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια