ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ




    Σύμφωνα  με τα στοιχεία που έδωσε ο ΕΔΣΝΑ στην συνεδρίαση του Δ.Σ  στις 15/5/2015 τα αντισταθμιστικά οφέλη που δόθηκαν στους οχλούμενους από την λειτουργία της χωματερής δήμους κατά τα έτη 1991 μέχρι 2014 από τον ΕΔΣΝΑ ανέρχονται στο ποσόν των 685.215.556 € , από αυτά πήραν

    Δήμος Α.Λιοσίων                421.744.954 €
    Δήμος  Φυλής                      211.977.092 €
    Δήμος  Ζεφυρίου                     1.116.854 €
                              --------------------------
                             ΣΥΝΟΛΟ   634.838.900  €

    Ένα ερώτημα που γεννιέται στον καθένα μας είναι που πήγαν όλα αυτά τα τεράστια ποσά που κατέβαλε ο ΕΣΔΝΑ από το 1991 ;
    Τι σημαίνει αντισταθμιστικά οφέλη κ.κ. Δήμαρχοι ;
Ενώ έπρεπε και πρέπει να αντισταθμιστεί η ζημιά που παθαίνουμε όλοι οι κάτοικοι της περιοχής από την πολυετή λειτουργία της χωματερής, από την βρώμα και τις διάφορες αρρώστιες που παθαίνουμε, με έργα ‘όπως πράσινο (πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, δάση στα βουνά )
    Άλλα  έργα , όπως δρόμοι κέντρα πολιτισμού –αθλητισμού κα. που βελτιώνουν την
ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.
    Σχεδόν τίποτα από όλα αυτά δεν έγιναν  στους πρώην Δήμους Α.Λιοσίων και Φυλής μέχρι τώρα με το τεράστιο ποσό των 634 εκ. € που δόθηκαν από τον ΕΔΣΝΑ.
    Η ύπαρξη των αντισταθμιστικών έχει συμβάλει ώστε οι Δήμαρχοι να βολεύονται με τα χρήματα  αυτά ( 40 εκατ. το χρόνο ) και στην ουσία να μην κάνουν τίποτα για την απομάκρυνση της χωματερής.
 Μεγάλο μέρος από αυτά τα χρήματα δίνονται για να πληρώνονται  οι εργαζόμενοι και να καλύπτονται και άλλες ανάγκες  του Δήμου.
    Χωρίς  να αποκλείεται και ο πλουτισμός διάφορων Διοικούντων  στους πρώην Δήμους Α.Λιοσίων και Φυλής.
    Ιδιαίτερα όσον αφορά τους εργαζόμενους υπήρξε και περίοδος με Διοίκηση Παπαδήμα, που είχε προσληφθεί ολόκληρος στρατός εργαζομένων, (η πλειοψηφία χωρίς κανένα αντικείμενο εργασίας ) που ανέρχονταν και στις 3.000 άτομα.
Η Λ.Σ. καταδικάζει όλη αυτή  την πρακτική των Διοικήσεων με την κατασπατάληση  των τεράστιων ποσών που πήραν οι Δήμοι ως αντισταθμιστικά  πέρα από τους σκοπούς για τους οποίους εννοείτε τα έπαιρναν.
    Ακόμη είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την διαχρονική πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και των διοικήσεων του ΕΔΣΝΑ ( πρώην ΕΣΔΚΝΑ )να αντιμετωπίζονται  ως όμηροι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Φυλής  για την διαιώνιση της παραμονής της ΟΕΔΑ Δ.Αττικής σε απόσταση ανάσας από τις πυκνοκατοικημένες  περιοχές του Θριάσιου  και της Δ.Αθήνας, έναντι παχυλών χρηματικών παροχών προς τα ταμεία  της εκάστοτε δημοτικής αρχής, τα οποία  αντλούνται από το πενιχρό εισόδημα κάθε οικογένειας.
    Είναι υποχρέωση του κράτους ‘’ να διασφαλίσει την μόνιμη και σταθερή δουλειά των εργαζομένων αυτών  με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και την απρόσκοπτη και έγκαιρη πληρωμή τους, σε συνδυασμό με αντισταθμιστικές  παρεμβάσεις  περιβαλλοντικού και  κοινωνικού χαρακτήρα.
    Σε αυτή την περιοχή  που για πάνω από μισό αιώνα υφίσταται τις καταστροφικές  για την υγεία τους, για την ίδια τη ζωή  τους  και των οικογενειών τους, συνέπειες  της ταξικής  πολιτικής της άρχουσας  τάξης, που και σήμερα θέλει την περιοχή του Θριασίου μόνιμο αποδέκτη όχι μόνο των απορριμμάτων της Αττικής αλλά και άλλων περιφερειών , καθώς και πλήθους άλλων οχλουσών  εγκαταστάσεων’’.
    Καλούμε τους κατοίκους και τους μαζικούς φορείς του Δήμου Φυλής να απαιτήσουν την άμεση απομάκρυνση της χωματερής.
Να απαιτήσουν από την Δημοτική αρχή να αξιοποιήσει τα αντισταθμιστικά της χωματερής ( 36 εκατ. αποφασίστηκαν για το 2015 ) αποκλειστικά για το σκοπό  για τον οποίο δίνονται.

                                             Για την Λαϊκή Συσπείρωση

                                                 Δημήτριος Τσιουμπρής

                                                   Δημοτικός Σύμβουλος



       

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια