Άμεση η αντίδραση του Δήμου Φυλής στη νεροποντή

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεση και ουσιαστική ήταν η αντίδραση του Δήμου Φυλής για την αντιμετώπιση των συνεπειών της νεροποντής που έπληξε τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι, την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου.
Τα προβλήματα εστιάστηκαν στη συμβολή των οδών Πηνειού και Αιγαίου Πελάγους και στη συνοικία της Ζωφριάς, όπου δημιουργήθηκαν προβλήματα στον ασφαλτοτάπητα ορισμένων δρόμων και πλημμύρισαν κάποια υπόγεια.
Τα συνεργεία του Δήμου, με επικεφαλής τους Αντιδημάρχους Μιχάλη Οικονομάκη, Δημήτρη Καμπόλη και Μαρίνο Σαρλά ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αιτήματα βοήθειας των πολιτών και κράτησαν ανοιχτά τα φρεάτια από τα φερτά υλικά. Ακόμη, κλιμάκια της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Πολεοδομίας υπό την καθοδήγηση των Αντιδημάρχων Θανάση Σχίζα και Νίκου Χατζητρακόσια κατέγραψαν άμεσα τις ζημιές. Την όλη προσπάθεια συντόνισε προσωπικά ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς ο οποίος βρέθηκε στο δρόμο σε όλη τη διάρκεια της νεροποντής.
Ο Δήμος εξάλλου πρόσφερε άμεση βοήθεια σε οδηγούς που εγκλωβίστηκαν από τα νερά στη συμβολή των οδών Πηνειού και Αιγαίου Πελάγους και απομάκρυνε τα οχήματά τους από το δρόμο.
Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, στα Άνω Λιόσια πλημμύρισαν περίπου 50 υπόγεια, από τα
οποία απαντλήθηκαν νερά με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής και του Δήμου.
Στο Ζεφύρι ο Δήμος παρενέβη σε 15 αιτήματα βοήθειας, τα περισσότερα από τα οποία υποβλήθηκαν από κατοίκους της παραρεμάτιας περιοχής, στην Εσχατιά. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Μαυροειδάκο, χάρη στην ταχύτατη αντίδραση του Δήμου στην περιοχή του γηπέδου οι ζημιές είναι περιορισμένες. Επίσης, με ενέργειες του Αντιδημάρχου διατέθηκαν από την Αντιπεριφέρεια Δυτ. Αττικής χωματουργικά μηχανήματα και φορτηγό για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο ρέμα της Εσχατιάς, όπου η στάθμη του νερού ανέβηκε επικίνδυνα.
Μετά την ύφεση των καιρικών φαινομένων η προσπάθεια του Δήμου επικεντρώνεται στον καθαρισμό των δρόμων και των φρεατίων από τα φερτά υλικά, ενώ το πρωί της Παρασκευής, 23 Οκτωβρίου συνεργείο του Δήμου κατεδάφισε στη Ζωφριά κτίριο που η Πολεοδομία χαρακτήρισε επικίνδυνο.
Τέλος, αναφορικά με την κατασκευή των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας έχει υποβάλει στην Περιφέρεια Αττικής προμελέτες δύο αντιπλημμυρικών έργων για τη σύνταξη οριστικών μελετών. Με την ολοκλήρωση των μελετών ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των έργων που θα λύσουν το πρόβλημα που ταλανίζει επί χρόνια τους κατοίκους της πόλης.  Πίεση ασκεί ο Δήμος και για το Ζεφύρι, καθώς ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος έχει, επανειλημμένα ζητήσει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος την ολοκλήρωση των μελετών και τη χρηματοδότηση του έργου διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς, από το Καματερό, μέχρι τις Αχαρνές.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια