Πόρτα έφαγε ο Δημήτρης Καμπόλης και από το Γιάννη Βασιλείου.

   

    Με μία ανάρτηση στο προσωπικό του facebook o Αντιπερειφεριάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου μας ενημερώνει για τη σύσκεψη που έγινε για την τοποθέτηση μαθητών  ΡΟΜΑ στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων. Από ότι φαίνεται  δεν συμμερίζεται την άποψη του Αντιδημάρχου Δημήτρη Καμπόλη για μεταφορά τους σε άλλο σχολείο της ευρύτερης περιοχής.
Η σχετική ανάρτηση :

Σήμερα  είχαμε δυο ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ συσκέψεις στην Αντπερειφέρεια Δυτικής Αττικής.
Η πρώτη αφορούσε την ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ανηλίκων και ενηλίκων ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ που δεν έχουν τελειώσει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Η δεύτερη την τοποθέτηση τσιγγανόπαιδων σε ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, όπου ορισμένοι για λόγους ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥΣ ή άλλους ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΝ. 
Το δικό μου συμπέρασμα είναι το εξής:

Στηριζόμαστε στις υγιείς ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ δυνάμεις και προχωράμε υπερσπιζόμενοι το ΔΙΚΑΙΩΜΑ όλων των πολιτών σε ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΩΝ και ΙΣΟΤΙΜΗ πρόσβαση στην ΠΑΙΔΕΙΑ.
Δύσκολος μεν ΔΡΟΜΟΣ τον οποίο όμως ΕΜΕΙΣ είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ σε κάθε περίπτωση να τον ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ.


   Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της αίθουσας υπήρξε έντονη αντιπαράθεση αντιδημάρχων του Δήμου μας ανταλλάσσοντας μάλιστα  βαριές κουβέντες και απειλές. Η σύσκεψη πολλές φορές κόντεψε να τιναχτεί στον αέρα αλλά οι πιο ψύχραιμοι κράτησαν τις ισορροπίες. Αηδιασμένος με αυτά που άκουγε να λέει ο αντιδήμαρχος οικονομικών αποχώρησε από την σύσκεψη ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αγίας Βαρβάρας και εκπρόσωπος των ΡΟΜΑ.  
Ενώ με ανάρτηση στο προσωπικό του ο εντεταλμένος σύμβουλος Μπουρίκος Δημήτρης αναρωτιέται ποιοι είναι αυτοί που ενισχύουν τις δυνάμεις γκετοποίησης.

Σχολεία στη Δυτική Αττική και μαθητές τσιγγάνοι....
Το αίσχος γκετοποίησης σχολείων στην περιοχή μας πρέπει να τελειώσει!
Η πολιτική διασποράς των μαθητών τσιγγάνων και εκπαιδευτικά και κοινωνικά αποτελεί τη μόνη οδό υποστήριξης της απο-γκετοποίησης...Αυτό έκαναν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και πήγαν 2-3 βήματα μπροστά...εμείς εδώ αναλωνόμαστε να κυνηγάμε φαντάσματα και κακούς...αυτοί που πρέπει να ξεσηκωθούν είναι οι κάτοικοι περιοχών και οι εκπαιδευτικοί σχολείων της περιοχής που κάποιοι τους αντιμετωπίζουν ως κατώτερους..τέρμα στο αίσχος της γκετοποίησης συγκεκριμένων σχολείων και περιοχών....διασπορά των τσιγγάνων μαθητών σε όλα τα σχολεία της περιοχής, όπως έγινε και γίνεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα για όλους! Ποιους δεν συμφέρει αυτή η πολιτική; Ποιοι ενισχύουν τις δυνάμεις της γκετοποίησης;

Παραπονιάρης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια