Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 4η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 4η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα,
 15-18 Οκτωβρίου 2015

Με επιτυχία και σημαντική προσέλευση κόσμου, πραγματοποιήθηκε η 4η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα (Παλαιά Ελαιουργική) το τετραήμερο 15-18 Οκτωβρίου, καταφέρνοντας να λειτουργήσει ως γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των ενεργών πολιτιστικών δρώντων της περιοχής, καταδεικνύοντας τη δύναμη του πολιτισμού για την επίτευξη κοινωνικής συνοχής μέσα από τη διαχείριση της διαφορετικότητας και την προώθηση των αξιών της συνέργειας και της αλληλεγγύης.

Στα εγκαίνια της εκδήλωσης, παραβρέθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Α. Μπαλτάς, ενώ την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων (Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015), στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρ. Δούρου, η οποία επισκέφτηκε όλα τα περίπτερα των συμμετεχόντων. Συλλόγων. Στη διάρκεια του τετραημέρου, παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις της 4ης Συνάντησης Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Π. Φιλίππου, o π. Γ. Σταμέλος, εκπρόσωπος
του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεγάρων, κ. Κωνσταντίνου, ο δήμαρχος Ελευσίνας, κ. Γ. Τσουκαλάς, ο δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Ν. Μελετίου, ο δήμαρχος Μεγαρέων, κ. Γ. Σταμούλης, ο δήμαρχος Φυλής, κ. Χ. Παππούς, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αττικής για θέματα αγροτικής πολιτικής, κ. Τ. Φαρμάκης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος αττικής για θέματα πολιτικής προστασίας, κ. Γ. Τσούπρα, η πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής και νυν περιφερειακός σύμβουλος, κ. Σ. Δήμου, η περιφερειακή σύμβουλος αττικής, κ. Γ. Παππά, αντιδήμαρχοι των δήμων της Δυτικής Αττικής, πρόεδροι νομικών προσώπων και οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης, βουλευτές και επιλαχόντες βουλευτές και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της οργανωμένης κοινωνίας πολιτών.

Η  φετινή 4η συνάντηση είχε ως θέμα των εκδηλώσεων την οικογένεια, κοινωνική οντότητα που δέχεται τεράστια πίεση από τις υφιστάμενες οικονομικές συνθήκες αλλά ταυτόχρονα είναι δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης αλλά και φορέας του λαϊκού πολιτισμού. Οι συμμετέχοντες σύλλογοι και φορείς δούλεψαν με επιτυχία σε αυτό το θέμα, παρουσιάζοντας τραγούδια και χορούς και άλλα δρώμενα με αφετηρία ή εστίαση την οικογένεια. 


Η 4η συνάντηση έκλεισε με την απονομή τιμητικών διπλωμάτων στους συμμετέχοντες συλλόγους και φορείς και βράβευση του Συλλόγου Εθελοντών Θριασίου για την προσφορά του στη Δυτική Αττική.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια