Στο Θριάσιο πεδίο υπάρχουν 19 δραστηριότητες με επικίνδυνες ουσίες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στο Θριάσιο πεδίο υπάρχουν 19 δραστηριότητες, οι οποίες υπάγονται στην οδηγία  SEVESO II.
Η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της:
Εξέδωσε και διανέμει 20.000 φυλλάδια, το περιεχόμενο των οποίων αναφέρεται στις ενέργειες και στα μέτρα αυτοπροστασίας των πολιτών σε περίπτωση που συμβεί ατύχημα μεγάλης έκτασης σε αυτές τις δραστηριότητες και το οποίο θα έχει συνέπειες ΕΚΤΟΣ των ορίων της.
Το ΕΠΟΜΕΝΟ βήμα είναι η ΕΚΠΟΝΗΣΗ, από την Περιφέρεια Αττικής,
Γενικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και ασκήσεις εκκένωσης για την προστασία του πληθυσμού, και το οποίο θα υλοποιηθεί σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα.
Με την ευκαιρία της έκδοσης του φυλλαδίου διευκρινίζουμε ότι:
1.     Στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο αναφέρονται, με απολύτως ΔΙΑΚΡΙΤΟ τρόπο οι αρμοδιότητες της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των επιχειρήσεων που υπάγονται στην οδηγία SEVESO II.
2.     Η τοπική αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με την οδηγία SEVEZO II, έχει την ευθύνη ενημέρωσης του κοινού, ΜΟΝΟ στην περίπτωση που συμβεί μεγάλο ατύχημα, όπως μεγάλη διαρροή, πυρκαγιά ή έκρηξη που προκύπτει από ανεξέλεγκτες εξελίξεις κατά την λειτουργία μιας εγκατάστασης.

Η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, κάνει ότι ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ η νομοθεσία, κυρίως για την προστασία του πληθυσμού και του περιβάλλοντος.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια