Μέχρι 9 Οκτωβρίου 2015 οι προεγγραφές για το Δημόσιο ΙΕΚ Φυλής

                           
                      
Ενόψει της προετοιμασίας λειτουργίας του Δημόσιου Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Φυλής (ΙΕΚ) ανακοινώνεται η έναρξη προεγγραφών για τις εξής ειδικότητες:

·     ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ  ΜΑΚΙΓΙΑΖ
·     ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ H/Y
·     ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
·     ΒΟΗΘΟΣ ΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
·     ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

Για τις προεγγραφές παρακαλούμε να καταθέσετε αίτηση στο κτίριο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, οδός Δημαρχείου 11Β, Άνω Λιόσια στην Πλατεία Ηρώων. Τηλέφωνο για πληροφορίες 2102473733 (αρμόδια υπάλληλος η κυρία Κοσμά), από τις 08:00 π.μ. έως τις 13:30. Επειδή η λειτουργία του ΙΕΚ επίκειται, παρακαλούμε όπως καταθέσετε την αίτησή σας το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015.

Τα μαθήματα στο ΙΕΚ θα πραγματοποιούνται σε απογευματινό ωράριο (μετά τις 16:00) στο
κτίριο του ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων, καθώς και στο 2ο ΕΚ, στο οποίο θα χρησιμοποιηθούν τα εξοπλισμένα εργαστήριά του.

Το νέο Δημόσιο ΙΕΚ θα λύσει σημαντικά προβλήματα επαγγελματικής κατάρτισης των νέων της περιοχής, που αναγκάζονταν να εγγραφούν σε ΙΕΚ άλλων περιοχών της Αττικής, χάνοντας πολλές εργατοώρες και κόμιστρα για τις μετακινήσεις τους.

Γενικές Πληροφορίες για τα Δημόσια ΙΕΚ
Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) έχουν σκοπό την παροχή υπηρεσιών αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης σε αποφοίτους Γυμνασίου και Λυκείου. Η λειτουργία των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, με κύρια αρμοδιότητα τη διαμόρφωση και την εποπτεία του εκπαιδευτικού τους πλαισίου. Το σύστημα πιστοποίησης της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης των Ι.Ε.Κ. εφαρμόζεται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π). Στην αρμοδιότητα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ανήκει, επίσης, ο καθορισμός των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Ι.Ε.Κ.
Για τους κατόχους Απολυτηρίου Λυκείου υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης ειδικοτήτων κατάρτισης διάρκειας έως και 4 εξάμηνα, ενώ οι κάτοχοι Απολυτηρίου Γυμνασίου έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης μετα-γυμνασιακών ειδικοτήτων έως και 2 εξάμηνα. Οι πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ – ΕΠΑ.Σ δικαιούνται να επιλεγούν σε αντίστοιχες ειδικότητες για το 3ο εξάμηνο κατάρτισης των ΙΕΚ, ολοκληρώνοντας τη φοίτηση τους σε 2 εξάμηνα.
Κάθε έτος κατάρτισης αποτελείται από δύο αυτοτελή εξάμηνα κατάρτισης, το χειμερινό και το εαρινό, καθένα από τα οποία περιλαμβάνει 14 πλήρεις εβδομάδες κατάρτισης. Το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει τον Οκτώβριο και τελειώνει το Φεβρουάριο, ενώ το εαρινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει το Φεβρουάριο και τελειώνει τον Ιούνιο. Η κατάρτιση πραγματοποιείται, κυρίως, τις απογευματινές ώρες.
Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν υποχρεωτικά θεωρητικά, εργαστηριακά και μικτά μαθήματα. Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, η αξιολόγηση των καταρτιζομένων γίνεται τόσο με τη διενέργεια εξετάσεων προόδου, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, όσο και με τη διενέργεια τελικών εξετάσεων στο τέλος του εξαμήνου.
Μπορείτε να κατεβάσετε τον οδηγό των ειδικοτήτων από τον παρακάτω σύνδεσμο:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια