Ασημίνα Μανώλη: Σκέψεις για το δημοψήφισμα



     Το δημοψήφισμα είναι είναι η μέγιστη στιγμή μιας δημοκρατίας. Το δημοψήφισμα είναι η μοναδική στιγμή που μια δημοκρατία γίνεται ΑΜΕΣΗ. Όπως στην αρχαία Αθήνα η αντιπροσωπευτική δημοκρατία είναι όλες οι υπόλοιπες στιγμές που ο λαός μέσω αντιπροσώπων (βουλευτές) εκφράζει τη βούλησή του.
   Είναι που ο κάθε Έλληνας έχει ΑΜΕΣΑ την ευκαιρία να εκφράσει τη βούλησή του, παραμερίζοντας κάθε πολιτικό κόμμα.
  Το θέμα του δημοψηφίσματος είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ (ΤΡΟΙΚΑΣ)

   Για το ΝΑΙ τα πράγματα είναι γνωστά.
 Το υποστηρίζουν οι πολιτικές παρατάξεις που έφεραν τα μνημόνια , τα media που δρώντας σαν εσωτερική θέλουν την πλήρη υποταγή του λαού.
Το ΝΑΙ είναι εκεί που υπάρχουν ουρές με χέρια απλωμένα για μια σακούλα τρόφιμα. Εκεί που 1.500.000 Έλληνες άνεργοι κοιτάζουν απλανώς τον ουρανό. Εκεί που 5.000.000 Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν το αυτονόητο για ένα Ευρωπαίο πολίτη το ΜΙΚΡΟ ΟΝΕΙΡΟ για ένα καλύτερο αύριο.
Εκεί που χιλιάδες Έλληνες δουλεύουν για ένα μαύρο μέλλον δικό τους και ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ για τους κάθε μορφής εργοδότες.
Το ΝΑΙ είναι εκεί ανάμεσα στα σκουπίδια, συσσίτια και την κατσαρόλα που έχει τρελαθεί στα
μακαρόνια. Είναι ανάμεσα στο κλάμα και την απόγνωση.
Το ΝΑΙ είναι εκεί που σβήνει και χάνεται η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ εκατομμυρίων Ελλήνων.
Με το ΝΑΙ θα επανέλθουν αργά ή γρήγορα περικοπές συντάξεων , μισθών , μεροκάματα τρόμου , κατασχέσεις ( άλλωστε το λέει ρητά η βελτιωμένη; πρόταση ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ), παύση του ακατάσχετου των 1.500 € και πολλά δεινά.
Με το ΝΑΙ οι Έλληνες εργαζόμενοι και τα παιδιά και τα δισέγγονα τους θα δουλεύουν θα δουλεύουν με συνθήκες και όρους ΜΕΣΑΙΩΝΑ για να πλουτίζει μια ελίτ και οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.

Με το ΟΧΙ τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα.
Αν και δε μπορούν να γίνουν χειρότερα από το ΝΑΙ αφού το ΝΑΙ είναι ο πάτος. Είναι η ταφόπλακα στο ΟΝΕΙΡΟ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ του Ελληνικού λαού. Όπως γιατί το ΟΧΙ το φοβούνται τόσο πολύ το Γερμανικό θηρίο και οι συνοδοιπόροι του; Γιατί τους προκαλεί φόβο; Προφανώς γιατί θα έχει σοβαρές επιπτώσεις που τους είναι απευκταίες. Έτσι αναγκάζονται να δηλώνουν ότι το δημοψήφισμα ενυπάρχει το δίλημμα Ευρό ή Δραχμή, μέσα ή έξω από την Ευρωζώνη. Όμως είναι τεκμηριωμένο θεσμικά ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Μόνο εάν μέσω δημοψηφίσματος το θελήσει η Ελλάδα. Ως προς το ζητούμενο Ευρώ ή Δραχμή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΤΕΧΝΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ.
 Όμως τι να το κάνει κανείς το ΕΥΡΟ όταν η τσέπη του δεν το έχει; Ο εργαζόμενος δεν ενδιαφέρεται
για τις διεθνείς συναλλαγές και τα funds που κερδοσκοπούν μέχρι και σήμερα στις πλάτες του.
Ίσως η παραμονή στο Ευρώ να έχει κάποια θετικά στοιχεία για τον Ελληνικό λαό . Αυτά τα στοιχεία πρέπει να τα διεκδικήσει μεσα από το ΟΧΙ που ορθώνει το ανάστημά του απέναντι στα θηρία, απαιτώντας με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ την ισοτιμία του στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Άλλωστε το ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΘΗΡΙΟ που σε εξαθλίωσε σου ζητά να ψηφίσεις ΝΑΙ γιατί αγαπά τον Ελληνικό λαό και θέλει το καλό του;
Εσύ τι θα κάνεις;
Ο μεγαλύτερος φόβος είναι ο ίδιος ο ΦΟΒΟΣ!

ΑΣΗΜΙΝΑ ΜΑΝΩΛΗ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια