Κώστας Λουμιώτης: Θέλει η Δυτική Όχθη να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει.

 

Η εφημερίδα «Δυτική Όχθη» που ανυπόγραφα (γιατί άραγε;) «δημοσιογραφεί» κατά της μισαλλοδοξίας κάνοντας η ίδια ότι ξορκίζει. Γράφει λοιπόν για μένα στη «φυλλάδα» της: «Στάζει μισαλλοδοξία το μήνυμα του (καθηγητή) Λουμιώτη για το δημοψήφισμα. Είναι επιφορτισμένος και πληρώνεται από το ελληνικό κράτος για να διδάξει στα παιδιά μας Παιδεία, ήθος και σεβασμό στη διαφορετική αντίληψη». Στο σημείο αυτό, ζητώ συγνώμη γιατί ΔΕΝ γνώριζα ότι κάνω μάθημα στα παιδιά της Δυτικής Όχθης και επίσης δεν γνώριζα ότι η θέση της Δυτικής Όχθης στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου είναι το ΝΑΙ (σεβασμός στη διαφορετική αντίληψη).

Η «Δυτική Όχθη» αντιλαμβάνεται το σχολείο ως ένα από τα πιο πλούσια φέουδα του κομματισμού (που εκπροσωπεί εδώ και χρόνια), ως μηχανισμό επιλογής των στελεχών της αστικής τάξης, των αυριανών εκμεταλλευτών του λαού, μιας αγράμματης και απαίδευτης μάζας που κοινωνικοποιείται, ώστε να γίνει παθητικός αποδέκτης της κοινωνικής τάξης.
Οι καθηγητές βρίσκονται δίπλα στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό κομμάτι του οποίου είμαστε, βλέποντας καθημερινά τους μαθητές μας και τους γονείς τους να αγωνίζονται για τα προς το ζην, άλλους να μεταναστεύουν και άλλους να μην έχουν φαγητό. Ονειρευόμαστε το σχολείο που στοχεύει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών, ώστε να γίνουν αύριο πιο ικανοί, έντιμοι, υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες, έχοντας αναπτύξει δεξιότητες αρμονικής, δημιουργικής και παραγωγικής συνεργασίας με άλλους. Ικανοί να βοηθήσουν την κοινωνία και τους εαυτούς τους να προχωρήσουν μπροστά. Διδάσκουμε στους μαθητές μας το ήθος, τον πολιτισμό, την ιστορία, την αξιοπρέπεια, την δημοκρατία, καλλιεργούμε την κριτική σκέψη και τους μαθαίνουμε να αγωνίζονται.
Η αλήθεια είναι ότι σε κάποιους δεν τα καταφέραμε. Δεν απογοητευόμαστε όμως, ξέρουμε ότι κάποιοι μας «κτυπούν» γιατί είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
Εσάς όμως ποιος σας πληρώνει να βγάζετε τέτοια χολή; Τι ρωτάω τώρα;
Κώστας Λουμιώτης
Επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Φυλής
Υ.Γ Φυσικά είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι με την συγκεκριμένη «φυλλάδα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια