Τετραπλό χτύπημα του Γιώργου Αντωνόπουλου στη φτώχεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                 

Ανάσα σε χιλιάδες οικογένειες του Δήμου Φυλής  δίνει η Κοινωνική Υπηρεσία η οποία για πρώτη φορά από τη σύστασή της κατάφερε να απορροφήσει τη μερίδα του λέοντος από τα προγράμματα κατά της φτώχειας που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια και το Υπουργείο Εργασίας.
Σε συνάντηση που είχαν ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος και ο Διευθυντής της Κοινωνικής Υπηρεσίας Γιώργος Βέλλης με την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Αττικής Κατερίνα Θανοπούλου, συμφωνήθηκε  να διατεθεί στο Δήμο  Φυλής για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που ίδρυσε το Δεκέμβριο του 2014 η νέα Διοίκηση του Χρήστου Παππού, το 25% των χρημάτων που διαθέτει η Περιφέρεια για την αντιμετώπιση της φτώχειας. 
«Η ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου ήταν ένα από τα πρώτα θέματα που ασχολήθηκα εντατικά όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου. Με αυτή την καίρια επιλογή, καταφέραμε σήμερα ο Δήμος μας να πρωταγωνιστεί στις δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας. Από τις 380 χιλιάδες Ευρώ που διαθέτει η Περιφέρεια, για τη στήριξη των Κοινωνικών Παντοπωλείων σε όλη την Αττική, το Παντοπωλείο του Δήμου μας απορροφά το ποσό των 95 χιλιάδων Ευρώ για την αγορά τροφίμων. Μόνο από αυτή την ενέργεια  στηρίζουμε τουλάχιστον  2534 συνδημότες μας» , σημειώνει ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών.
Επίσης, για πρώτη φορά θα διενεργηθεί ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια
προϊόντων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φυλής, ύψους μισού εκατομμύριου ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα προέλθουν από ιδίους πόρους του Δήμου, δηλαδή για πρώτη φορά στα χρονικά της κοινωνικής υπηρεσίας, τα χρήματα που δίνονται από τους δημότες θα επιστρέψουν άμεσα στην κοινωνία. Πάνω από πέντε χιλιάδες εγγεγραμμένοι δικαιούχοι στην Κοινωνική Υπηρεσία αναμένεται να υποστηριχθούν με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Το σημαντικό αυτού του προγράμματος, είναι ότι δίνει τη δυνατότητα ευελιξίας στη Κοινωνική Υπηρεσία και χωρίς τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τις καθυστερήσεις του παρελθόντος, θα μπορεί να βοηθήσει και οικογένειες που παρότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα, μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να ενταχθούν στα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής.
Παράλληλα ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος με τη στήριξη του Δημάρχου Χρήστου Παππού κατάφερε όχι μόνο να εντάξει το Δήμο Φυλής στο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους αλλά και να τον θέσει ως Επικεφαλής της Κοινοπραξίας που συστήθηκε στη Δυτική Αττική.
Έτσι ο Δήμος Φυλής με αυτή την πρωτοποριακή πρωτοβουλία που ανέλαβε είναι ένας από τους ελάχιστους Δήμους που κατάφεραν όχι μόνο την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων μέχρι το 2020 για τους οικονομικά ευπαθής δημότες του αλλά και τη στήριξη όλων των Δήμων της Δυτικής Αττικής. Μόνο από το επισιτιστικό πρόγραμμα ο Δήμος Φυλής αναμένεται να απορροφήσει περίπου 7 εκατομμύρια Ευρώ για την Κοινοπραξία ενώ από του χρόνου εκτός από τα τρόφιμα υπάρχει πρόνοια και για διανομή ειδών ιματισμού, χρηματοδότηση κοινωνικών φροντιστηρίων, σίτιση ολόκληρων σχολικών συγκροτημάτων, και χρηματοδότηση προγραμμάτων κοινωνικής παρέμβασης. Οι δικαιούχοι αυτού του προγράμματος στη Δυτική Αττική αναμένεται να φτάσουν τους δέκα χιλιάδες.
«Αυτά τα δυο προγράμματα είναι απλώς η εκκίνηση του μεγάλου σχεδίου που έχουμε προετοιμάσει στον τομέα της Κοινωνική Πολιτικής. Τα προβλήματα παραμένουν πολλά και το γνωρίζουμε. Ήδη είμαστε σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και άλλους φορείς και το επόμενο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να έχουμε μια ολοκληρωμένη μελέτη για τα προβλήματα φτώχειας στην περιοχή μας. Σε αυτή τη μελέτη θα συμπεριληφθούν εκτός από τους ανέργους και  καταστηματάρχες αλλά και όλες οι κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα» δεσμεύτηκε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Γιώργος Αντωνόπουλος.

Την ίδια ώρα για πρώτη φορά στο Δήμο Φυλής η Κοινωνική Υπηρεσία μετά από ενέργειες του Γιώργου Αντωνόπουλου δίνει τη δυνατότητα των διακοπών στα παιδιά των οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων εξασφαλίστηκαν δωρεάν 100 θέσεις στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια