Αγωνιστικό Φεστιβάλ Ταεκβοντό στα Άνω Λιόσια

Για 3η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στην Αθήνα, το Αγωνιστικό Φεστιβάλ “Kim & Liu” – Ευ αγωνίζεσθαι, συγκεντρώνοντας συμμετοχές από όλη την νότια Ελλάδα που ξεπερνούν τα 1500 παιδιά, ηλικίας 6 έως 11 χρόνων. 

Οι αγώνες που διαρκούν τρεις ημέρες, από τις 5 έως και τις 7 Ιουνίου 2015, τελούνται υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛ.Ο.Τ.), ενώ διοργανώτρια είναι Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (Ε.ΤΑ.Ν.Ε.).

Σημαντικός είναι ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας των αγώνων καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων θα διατεθούν στους παρακάτω Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς: 

•Φλόγα (Οργάνωση που ασχολείται με παιδάκια που πάσχουν από καρκίνο και αγωνίζεται για την καλύτερη ψυχική, σωματική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών αυτών). 

•Κιβωτός του Κόσμου (Οργάνωση που δραστηριοποιείται στη μέριμνα των παιδιών που ζούσαν σε
συνθήκες εξαθλίωσης και υποσιτισμού, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς κοινωνικό ιστό και συχνά χωρίς γονική φροντίδα).

•Θεόφιλος (Φιλανθρωπική Οργάνωση Κοινωνικής Φροντίδας-στήριξης άπορων πολύτεκνων και τρίτεκνων Οικογενειών). 

Επιπροσθέτως, 5€ από την συνδρομή κάθε αθλητή ή αθλήτριας, θα διατίθεται για τη συνέχιση των υποτροφιών έτους 2016-2017 ή για ανανέωσή τους, θεσμός που ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία φέτος, ενώ παράλληλα από τα έσοδα του Φεστιβάλ θα ενισχυθεί το σημαντικό έργο της Ελληνικής Εταιρείας Παιγνιοθήκης (κατάρτιση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δημιουργικών δραστηριοτήτων παιδιών-εφήβων με ειδικές ανάγκες) με την προσφορά υλικού όπως γραφική ύλη, παιχνίδια κ.ά., που συμβάλλουν στη προώθηση του έργου της.

Η στιγμή, όμως, που θα κλέψει τις καρδιές όλων, είναι η παρουσία και η μαχητική επίδειξη 10 παιδιών με σύνδρομο Down που για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ταεκβοντό συμμετέχουν ενεργά στο άθλημα. Το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 και ώρα 15:00, οι μικροί μας φίλοι που ανήκουν στο δυναμικό του ΑΣ Ερμής Περάματος, θα παραταχθούν και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, σύμφωνα με την προπονήτριά τους, κ. Κική Χατζογιαννάκη, η οποία δήλωσε:

«Ο μόνος άνθρωπος που άκουσε και στήριξε την πρότασή μας για την ένταξη των παιδιών με νοητική στέρηση ή κινητικά προβλήματα στο ολυμπιακό άθλημα του ταεκβοντό, ήταν ο κύριος Μιχάλης Φυσεντζίδης και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό», και πρόσθεσε: «Είναι μια καινοτόμα κίνηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ευελπιστούμε η κίνησή μας να ευαισθητοποιήσει και άλλους αθλητικού συλλόγους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ώστε να δούμε μια μέρα το αγώνισμα να γίνεται μέρος των Special Olympics».

Ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό, κ. Μιχάλης Φυσεντζίδης, δήλωσε για την διοργάνωση: «Η αγάπη του κόσμου για το ολυμπιακό άθλημα του τάεκβοντό είναι αυτή που γιγαντώνει κάθε ενέργειά μας και το Διεθνές Αγωνιστικό Φεστιβάλ “Kim & Liu” – Ευ αγωνίζεσθαι, είναι μια ακόμη απόδειξη με συμμετοχές που ξεπερνούν τα 1500 παιδιά», και πρόσθεσε : «Στην χαρά μας προστέθηκε πέραν του έντονου φιλανθρωπικού χαρακτήρα της διοργάνωσης και η συμμετοχή των παιδιών με νοητική στέρηση ή κινητικές δυσκολίες, που βάζει ακόμα ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα του ελληνικού ταεκβοντό, με στόχο να ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας και να στρέψει το βλέμμα μας στο φως της ελπίδας για το αύριο, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα στα παιδιά με σύνδρομο down να συμμετέχουν ισόνομα και ισότιμα στις δραστηριότητές μας».

Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο Άνω Λιοσίων (Αρτάκης & Ελλησπόντου, Δήμος Φυλής- Άνω Λιόσια) και κατά την διάρκειά της θα πραγματοποιηθούν ΤΕΣΤ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΑΛΕΝΤΩΝ για παιδιά 6-11 ετών από επιτροπή Πτυχιούχων των ΤΕΦΑΑ και ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
πηγή:http://www.zougla.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια