Σύριζα Ν.Ε. Δυτικής Αττικής: Ευνόητο ότι δεν δεχόμαστε ΧΥΤΥ στο νταμάρι Μουσαμά.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1/6/2015
50 χρόνια η δυτική Αττική και ειδικά ο δήμος Φυλής αντιμετωπίζεται σαν την πίσω αυλή του λεκανοπεδίου Αττικής.
Πριν από ένα χρόνο ο λαός της Αττικής αποφάσισε, με βάση τις προγραμματικές προτάσεις της περιφερειακής παράταξης που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, της Δύναμης Ζωής, να αλλάξει την λογική και πολιτική αυτή.
Υιοθετήθηκαν θεσμικά, με νόμους και αποφάσεις :
1) ενσωμάτωση της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα αστικά οικιακά απόβλητα,
2) απόφαση 432 περιφερειακού συμβουλίου για τη διαχείριση απορριμμάτων
3) ακύρωση των συμβάσεων για τα 4 φαραωνικά εργοστάσια τύπου ΣΔΙΤ
4) Διενέργεια επιδημιολογικής μελέτης για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η χωματερή από το Πανεπιστήμιο Αθηνών
Υιοθετήθηκαν και προτάθηκαν τα τοπικά σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων, που είναι το πρώτο βήμα για την απομείωση του όγκου των απορριμμάτων, μέσω της ανακύκλωσης στην πηγή, της κομποστοποίησης, της ανάκτησης και επαναχρησιμοποίησης υλικών
(σύστημα αντίστροφης πυραμίδας).
Αναμένουμε τον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) που, όπως αναγγέλθηκε επισήμως, θα είναι έτοιμος στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2015 και ότι η Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων Φυλής δεν θα ενταχθεί στον νέο ΠΕΣΔΑ Αττικής ως εσαεί χώρος διαχείρισης και ο ΧΥΤΑ Φυλής θα πάψει να υφίσταται μέσα από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα όπως αποφάσισε το Δεκέμβρη του 2014 το περιφερειακό συμβούλιο.
Είναι ευνόητο ότι δεν δεχόμαστε ΧΥΤΥ στο νταμάρι Μουσαμά Φυλής και στο Μελετάνι Μάνδρας, όπως είχε προβλεφθεί από τον προηγούμενο ΠΕΣΔΑ.
Απαιτούμε να αποχαρακτηριστούν από Ζώνη Έ (όπου επιτρέπεται η δημιουργία ΧΑΔΑ, ΧΥΤΥ) οι συγκεκριμένες περιοχές.
Ήρθε η εποχή το περιβάλλον της περιοχής μας να απορρυπανθεί, όπως προβλέπουν οι σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, καθώς και να στηριχτεί η μετενέργεια των υπαρχόντων ρυπογόνων δραστηριοτήτων και η αποκατάσταση του χώρου της χωματερής, ως δεσμεύτηκε και οφείλει η Πολιτεία.
Αγωνιζόμαστε και στηρίζουμε τους αγώνες των κατοίκων της δυτικής Αττικής και της ευρύτερης περιοχής για να μην υποστεί κανένας πολίτης όσα έχουμε υποφέρει εμείς όλα αυτά τα χρόνια.
ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ: Με συντονισμένες ενέργειες της Αντιπεριφέρειας, Δυτικής Αττικής και των εκπροσώπων μας στα δημοτικά συμβούλια, των συλλόγων και των αγωνιστών, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μέσα από συνεργασία των πέντε δήμων δυτικής Αττικής να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τα τοπικά σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων.
Καλούμε τους δήμους της δυτικής Αττικής να συνεργαστούν και ομοιόμορφα να κατανείμουν αρμοδιότητες στη νέα διαχείριση των απορριμμάτων, χωρίς τοπικιστικούς εγωισμούς.
Ο κάθε δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του και όλοι μαζί την ευθύνη της Δυτικής Αττικής.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. ΟΙ...ΚΑΤΟΙΚΟΙ...ΤΗΣ...ΦΥΛΗΣ

    Α.....Π.....Α.....Ι.....Τ......Ο......Υ.......Ν

    ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ

    Η ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟ 1960.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επέκταση της εκμίσθωσης του Αποτεφρωτήρα για 3 + 3 χρόνια την δέχεστε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή