«Απαιτείται συστηματική συνεργασία για το βιώσιμο κλείσιμο των περιβαλλοντικών πληγών της Δυτικής Αττικής»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής για το χρόνιο και ιδιαίτερα επικίνδυνο θέμα της απομάκρυνσης των εκκαμινευμάτων


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 5.6.2015, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, σύσκεψη στο Διοικητήριο για το θέμα της απομάκρυνσης των εκκαμινευμάτων της βιομηχανίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΑΕ με παρουσία του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Ν. Μελετίου, εκπροσώπων της εταιρείας, υψηλόβαθμα στελέχη του Υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Η υπόθεση των εκκαμινευμάτων έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο από πλευράς
περιβάλλοντος όσο και από πλευράς δημόσιας υγείας, και η παρατηρούμενη χρονίζουσα κατάσταση επιδεινώνει και τις δυο αυτές παραμέτρους. Επιπρόσθετα, η εναπόθεση εκκαμινευμάτων στην παραλιακή ζώνη του Ασπροπύργου αποτελεί και μια πρωτοφανή υποβάθμιση του τοπίου που διαιωνίζει την εικόνα υποβάθμισης συνολικά της περιοχής.  

Στη συνάντηση υπήρξε σαφής και κατηγορηματική θέση υπέρ της απομάκρυνσης των εκκαμινευμάτων αλλά και  η ανάγκη προώθησης ορθής περιβαλλοντικά και υγειονομικά διαχείρισής τους (πχ. χρήση σε κατασκευή αντιολισθηρών ασφαλτοταπήτων, πλήρωση τεχνικών ογκόλιθων, έργα οδοποιϊας), κάνοντας χρήση κάθε διαθέσιμης και αποδεκτής νέας μεθόδου. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου δήλωσε ότι η επικινδυνότητα των εκκαμινευμάτων, χρόνια και σωρευτική, απαιτεί την ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την απομάκρυνση και ορθή διαχείρισή τους. Είναι άλλη μια περίπτωση περιβαλλοντικής πληγής της Δυτικής Αττικής, το κλείσιμο της οποίας απαιτεί βιώσιμη και συνεργατική αντιμετώπιση και άμεση παρέμβαση του Υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.






Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. κε ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

    ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΛΗΓΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ,

    ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ "ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ"@@@@@@$$$$$$$$$$$$$$$$##########
    .................................................................................................................................

    ΟΙ...ΚΑΤΟΙΚΟΙ...ΤΗΣ...ΦΥΛΗΣ

    Α.....Π.....Α.....Ι.....Τ......Ο......Υ.......Ν

    ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ

    Η ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟ 1960.

    ΑπάντησηΔιαγραφή