Ο ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM σύντομα κοντά σας…





Του Κώστα Γεωργακόπουλου

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα δημοτικό ραδιόφωνο στους πρόποδες της Πάρνηθας στην περιοχή των Άνω Λιοσίων. 
Ονομαζόταν ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM!!!     
                                                     


Από το 2008, οι Δημοτική Αρχές Άνω Λιοσίων-Φυλής, επεδίωξαν ανεπιτυχώς να μετατρέψουν τον ραδιοφωνικό σταθμό σε Α.Ε., να μεταφέρουν τους εργαζόμενους στο Δήμο, αφήνοντας για αρκετό χρονικό διάστημα απλήρωτους του εργαζόμενους, που είχαν προβεί σε επίσχεση εργασίας. Αρχές καλοκαιριού του 2010, ήρθε για έλεγχο στο σταθμό και το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το πόρισμα του οποίου βρίσκεται σε κάποιο εισαγγελικό συρτάρι.

Εκλογές 2010, με προεκλογικές υποσχέσεις για διευθέτηση των θεμάτων και άνοιγμα του ραδιοφωνικού σταθμού, από τη μετέπειτα διοίκηση του Δήμου! Υποσχέσεις που έμειναν φυσικά στα λόγια. Παραμονές των Αποκριών του 2011, ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα για να δέσει το γλυκό, καθώς εκλάπησαν τα μηχανήματα εκπομπής του σταθμού, χωρίς ποτέ να αντικατασταθούν!
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά… τέλος της άνοιξης του 2012, ορίστηκαν εκκαθαριστές και προχώρησαν στη λύση και εκκαθάριση του σταθμού. Από εδώ και πέρα, άρχισε ο Γολγοθάς για τους εργαζόμενους του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM, που στράφηκαν στη δικαιοσύνη, για τα οφειλόμενα και τη δουλειά τους, κερδίζοντας ασφαλιστικά μέτρα, χάνοντας την αγωγή και πλέον βρίσκονται, εν αναμονή της απόφασης του εφετείου.

Προ ενός έτους, στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, ακούστηκαν και πάλι προεκλογικά, από αυτούς που ανέλαβαν στη συνέχεια τα ηνία του Δήμου, ότι θα ανοίξει ο σταθμός, θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι, αλλά μέχρι τώρα τίποτα.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα;

Ειρωνεία, ο πρώην δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, έκανεmea culpa για τους χειρισμούς του στην υπόθεση του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM και την απόφασή του για λύση και εκκαθάριση του σταθμού.
Το μόνο θετικό στην όλη υπόθεση, είναι ότι μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι του σταθμού, κατάφεραν να έχουν την άδεια του σταθμού στα χέρια τους, που ελπίζουν να τους φανεί χρήσιμη στο δικαστικό αγώνα.

Για την όλη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, σίγουρα το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης φέρουν οι διοικήσεις του Δήμου, που με τις αποφάσεις τους μας οδήγησαν στα βράχια!

Ωστόσο, δεν είναι άμοιρη ευθυνών και η ΕΣΗΕΑ που άφησε τους εργαζόμενους έρμαιο, στα σαγόνια του καρχαρία, από την άποψη ότι δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες την κατάλληλη στιγμή, για την επίλυση του θέματος, χωρίς να χρειαστεί η προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Φυσικά, δεν είμαι αχάριστος ευχαριστώ και αναγνωρίζω στην ΕΣΗΕΑ την οικονομική συνδρομή στο δικαστικό μας αγώνα, καθώς και την καταβολή βοηθήματος στους συναδέλφους που το δικαιούνταν. Όμως οι εργαζόμενοι, όπως και κάθε εργαζόμενος πιστεύω, θα προτιμούσαν να έχουν τη δουλειά τους, από το να τρέχουν στην Ευελπίδων για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντες!

Κάθε σωματείο, θεωρώ ότι θα πρέπει να συμπεριφέρεται, με τον ίδιο τρόπο απέναντι στα μέλη του, χωρίς να κοιτάζει μόνο το πλήθος των μελών του, στο εκάστοτε ΜΜΕ. Ο νοών… νοείτω…

Μερίδιο ευθύνης έχουν και οι εργαζόμενοι που δυστυχώς πιστέψαμε στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των διοικήσεων.

Ο ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM έχει σιγήσει…, αλλά η καρδιά του έστω και δύσκολα λειτουργεί ακόμη… Σύντομα κοντά σας…

Για να ζήσουν οι εργαζόμενοι του σταθμού καλά… και εσείς καλύτερα…
πηγή:http://maxomenidimosiografia.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια