Σωματείο Εργαζομένων:Οι ανακοινώσεις μας είναι ξεκάθαρες και όσα γράφουμε απηχούν την πραγματικότητα

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

          ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ                                 Άνω Λιόσια   13/5/2015                                                                                                                        

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
                                                  
Το Σωματείο εκτός από την άμεση επαφή που έχει με τους εργαζόμενους , όταν κρίνει ότι υπάρχει ανάγκη , εκδίδει και ανακοινώσεις ώστε να υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση – προς όλους – για την καθημερινή δράση του και τα προβλήματα που μας απασχολούν .
Τις ανακοινώσεις αυτές τις αποστέλλει τόσο προς άλλα σωματεία , την ομοσπονδία , σε υπουργεία όσο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης  , κύρια τοπικά , έντυπα και ηλεκτρονικά .
Ο όποιος σχολιασμός υπάρχει στις ανακοινώσεις αλλά και στο σύνολο της δράσης μας , είναι δεκτός . Αλλά έχουμε το δικαίωμα της καλοπροαίρετης
αμφισβήτησης όταν κάποιες φορές ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ γίνεται προσπάθεια να εμπλακεί το σωματείο σε θέματα που δεν το αφορούν .
Οι ανακοινώσεις μας είναι ξεκάθαρες και όσα γράφουμε απηχούν την πραγματικότητα . 
Η όποια επιλεκτική συρραφή από τις ανακοινώσεις που οδηγεί αντικειμενικά σε λάθος θέσεις για τις απόψεις του σωματείου δεν μας βρίσκουν σύμφωνους .
Έτσι γνωρίζετε όλοι , ότι η τελευταία ανακοίνωση του σωματείου με τίτλο
ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
 που αφορούσε , κύρια , την μη πληρωμή των υπερωριών και την ΑΡΝΗΣΗ της διοίκησης να συναντηθεί με το σωματείο , κυκλοφόρησε – μετά από απόφαση του ΔΣ –  την ΤΕΤΑΡΤΗ  6 ΜΑΗ .
Μέχρι και χθές Τρίτη 12 / 5 το σίγουρο είναι ότι :
1.    δεν έχουμε πληρωθεί καμία ώρα
2.    ποιό αποφασιστικά οι συνάδελφοι απέχουν από την υπερωριακή εργασία
3.    δεν έχει γίνει συνάντηση με την διοίκηση
4.    δεν αντέδρασε κανένας από την διοίκηση , από τους άμεσα και έμμεσα , που αναφέραμε στην ανακοίνωση
Αρα το σωματείο δεν περίμενε κανένα δημοσίευμα , όπως αναγράφεται σε τοπικό μέσο ενημέρωσης , για να αντιδράσει για τα θέματα που μας απασχολούν  , ούτε βέβαια εμείς αναφέραμε για προπηλακισμό του αντιπροέδρου του σωματείου ( γεγονός που δεν συνέβη ), αλλά αναγράφουμε για προσπάθεια να δημιουργηθεί θέμα .
Λίγη προσοχή δεν βλάπτει . Εκτός αν ο σκοπός είναι να εμπλέξει και το σωματείο σε μία αντιπαράθεση που υπάρχει το τελευταίο χρονικό διάστημα και η οποία δεν μας αγγίζει γιατί βρισκόμαστε σε άλλη ΟΧΘΗ απ΄ αυτή των δύο πλευρών που ανταλλάσουν ανακοινώσεις .  
Γενικά επιθυμούμε να μην είμαστε στην ανάγκη να βγάζουμε δελτία σαν το παρόν . Επιδιώκουμε , παρ΄ όλες τις διαφορετικές απόψεις που μπορεί να έχουμε ,  να υπάρχει επαφή τόσο με την διοίκηση όσο και με τα μέσα ενημέρωσης διότι όλοι έχουν να προσφέρουν από την θέση που υπηρετούν . Δεν μπορούν όμως να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το σωματείο στις δικές τους επιδιώξεις .                                             
Για το Δ. Σ
Η Γεν. Γραμματέας                                         Ο Πρόεδρος


Κων/να Νικολοθανάση                               Θεόδωρος  Χαμαλίδης

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
    ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ Άνω Λιόσια 6/5/2015



    ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


    Συνάδελφοι,
    Βρισκόμαστε στον 5ο μήνα του 2015 και ακόμα περιμένουμε να πληρωθούμε τα ψίχουλα που δικαιούμαστε για τις εργασίες που πραγματοποιούμε πέρα από το κανονικό ωράριο μας.
    Συγκεκριμένα οφείλονται οι υπερωρίες από τον Δεκέμβρη του 2014 μέχρι σήμερα, καθώς και τα νυκτερινά κλπ.
    Παρ' όλες τις προσπάθειες του σωματείου τόσο προς την διοίκηση όσο και προς όλες τις υπηρεσίες του Δήμου κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν έχει υπάρξει και καλοπροαίρετα μπαίνει το ερώτημα ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ η διοίκηση του Δήμου ότι υπάρχει
    αυτή η σοβαρή εκκρεμότητα ;

    Δεν το νομίζουμε, άρα εσκεμμένα και αυτή δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες και επιπλέον δεν δίνει καμία εξήγηση ούτε καν ενημερώνει για αυτό, τόσο το σωματείο, όσο και τους ίδιους τους εργαζόμενους.
    ΑΡΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΣΥΝΕΠΗΣ
    Συνάδελφοι,
    Δεν φτάνει που δεν έχουν καταβληθεί όσα μας χρωστάνε υπάρχουν και φαινόμενα και γεγονότα που εργαζόμενοι προπηλακίζονται – εκβιάζονται κλπ γιατί συνειδητά δεν πραγματοποιούν υπερωρίες, αφού δεν τις πληρώνονται.
    Τελευταίο γεγονός είναι, από τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας-περιβάλλοντος, που προσπάθησε να δημιουργήσει θέμα με τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου.
    Αν αυτό συμβαίνει με ένα μέλος του Δ.Σ του Σωματείου καταλαβαίνει κανείς τί γίνεται με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
    Δική μας απάντηση είναι συσπείρωση στο σωματείο. Όταν το συνειδητοποιήσουμε η δύναμη μας θα πολλαπλασιαστεί και όχι ο καθένας να υποκύπτει σε πιέσεις και να ενδίδει, ενώ στην πραγματικότητα δεν το επιθυμεί.
    Όπως και στο παρελθόν καταδικάσαμε παρόμοιες προσπάθειες έτσι και σήμερα καταδικάζουμε τις συγκεκριμένες ενέργειες του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος-Καθαριότητας, δίχως βέβαια η ευθύνη να μην βαρύνει πρώτα και κύρια τον Δήμαρχο και συνολικά τη Διοίκηση του δήμου που ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές.
    Τέλος για να γνωρίζουνε ΟΛΟΙ και να μην λένε, τόσο σήμερα αλλά και στο άμεσο μέλλον, τι κάνει το σωματείο και γιατί δεν υπάρχει η όποια επαφή με την διοίκηση ώστε να συζητιούνται τα θέματα που μας απασχολούν, καταλήγουμε στο συμπέρασμα -από τα γεγονότα που υπάρχουν – ότι ο Δήμαρχος δεν θέλει συναντήσεις με το σωματείο ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ .
    Αυτό δεν σταματά τη δική μας δράση και διεκδίκηση.
    Θα έρθει η στιγμή που θα απαντήσουν και αυτή δεν θα' ναι μακριά, οι εργαζόμενοι όμως έχουν ήδη βγάλει τα συμπεράσματά τους.


    Το Δ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητό - κατά τα άλλα - Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Φυλής, εσείς μπορεί να μην γνωρίζετε τους λόγους που ο Κύριος Δήμαρχος δεν θέλει συναντήσεις μαζί σας, το γνωρίζουμε όμως εμείς- οι αναγνώστες- και η γνώση μας αυτή πηγάζει από τα πιο πάνω Δελτία Τύπου σας. Ο νοών νοείτω . Πολύ καλά -λοιπόν - πράττει ,και εν σπαταλά τον πολύτιμο χρόνο του μαζί σας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο δαίμων έφαγε ένα ( δ ) από την τελευταία παράγραφο << ..........................ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΑΤΑΛΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΣΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή