«Η συνεργασία είναι η μόνη εγγυημένη μέθοδος επίλυσης προβλημάτων»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
«Η συνεργασία είναι η μόνη εγγυημένη μέθοδος επίλυσης προβλημάτων» 
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση καθαρισμού ιδιαίτερα επιβαρυμένων περιοχών στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση καθαρισμού (7-15 Μαϊου 2015) εξαιρετικά επιβαρυμένων περιοχών στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Γ. Βασιλείου, σε συνεργασία με το Δήμο Ασπροπύργου, το Σύλλογο Γυναικών Νεοκτίστων «Κροκωνίς» και το Σύλλογο Τσιγγάνων «Τα Νεόκτιστα».
Τα συγκεκριμένα σημεία καταδείχθηκαν από τους ίδιους τους κατοίκους ως εξαιρετικά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και ως τέτοια έτυχαν της άμεσης προτεραιότητας των αρμόδιων Υπηρεσιών για ανάληψη δράσης. Χρησιμοποιήθηκαν επιχειρησιακά μέσα της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και του Δήμου Ασπροπύργου (μηχανήματα και φορτηγά) και
μαζεύτηκαν περίπου 12.000 τόνοι μπαζών και σκουπιδιών.
Στο πλαίσιο υλοποίησης ανάλογων δράσεων, προγραμματίζονται καθαρισμοί και σε άλλες περιοχές του Ασπροπύργου με τη σύμπραξη των δυο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης, συλλόγων και κατοίκων, καθώς και σειρά κοινωνικών δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κοινοτήτων Ρομά έτσι ώστε ο όποιος καθαρισμός να διενεργείται σε συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης, χωρίς άσκοπες αντιδικίες και παρεξηγήσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου δήλωσε ότι η Δυτική Αττική μπορεί με ένα στρατηγικό σχέδιο παρεμβάσεων να ανατρέψει το μοντέλο της άναρχης «χωματερής υλικών και ανθρώπων» και να βάλει τα θεμέλια για μια βιώσιμη ανάπτυξη- οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά. Η συμμετοχή των κατοίκων και των οργανωμένων συλλογικοτήτων τους αποτελεί απόδειξη ενεργοποίησης της τοπικής κοινωνίας μακριά από στερεότυπα που υπονομεύουν την κοινή προσπάθεια. Η συνεργασία είναι η μόνη εγγυημένη μέθοδος επίλυσης των προβλημάτων. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια