Εγκαινιάστηκε η Έκθεση Εικαστικών Τμημάτων

                                                                           

       Τρίτη 19 Μαΐου, 2015
Με Πολιτισμό ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Πανηγυριού
Εγκαινιάστηκε η Έκθεση Εικαστικών Τμημάτων
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με Πολιτισμό και πιο συγκεκριμένα με την έκθεση των Εικαστικών Τμημάτων  του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φυλής «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης 19 Μαΐου, οι παράλληλες εκδηλώσεις,  για τον εορτασμό των Πολιούχων των Άνω Λιοσίων Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης.
Η Έκθεση που περιλαμβάνει εξαίσια έργα και πιο συγκεκριμένα, πίνακες
ζωγραφικής, γλυπτά και κεραμικά, φιλοξενείται στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου Φυλής και θα διαρκέσει ως τις 22 Μαΐου (ώρες λειτουργίας 19:30 – 22:30).
Κατά την τελετή των εγκαινίων ο Πρόεδρος του Αθλητικού – Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργος Μαυροειδής επεσήμανε πως με αυτή την Έκθεση παίρνουν ξανά ζωή, τα εικαστικά τμήματα  του Δήμου Φυλής, που τα τελευταία χρόνια ψυχορραγούσαν. Ο Πρόεδρος μάλιστα φώναξε κοντά του κι έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στους Καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών των Τμημάτων κ.κ. Δημήτρη Ξυδιά, Δημήτρη Βάθη και Άγγελο Ζάβαλη, που χωρίς υλικά και την απαιτούμενη υποδομή, κατάφεραν να στηρίξουν τους μαθητές τους, προκειμένου να παρουσιάσουν μια θαυμάσια δουλειά.
Ο Γιώργος Μαυροειδής επεσήμανε ότι η σημαντική προσπάθεια που γίνεται στα  Εικαστικά Τμήματα του Δήμου Φυλής θα τύχει ολόπλευρης στήριξης.  Κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό του ανακοίνωσε την ευχάριστη είδηση ότι με πρωτοβουλία και του Αντιδημάρχου Θανάση Σχίζα, τα εκθέματα των μαθητών των εικαστικών εργαστηρίων θα βγουν εκτός των τοπικών συνόρων, καθώς θα φιλοξενηθούν στην έκθεση του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αττικής(ΑΣΔΑ) που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στο Δήμο Περιστερίου.
Το βέβαιο είναι πως οι Δημότες Φυλής θα έχουν την ευκαιρία να τα απολαύσουν αυτές τις μέρες και σίγουρα αξίζει τον κόπο να την επισκεφθούν.
Ακολουθούν οι σύνδεσμοι με στιγμιότυπα από την έκθεση, αλλά και την ομιλία του Γιώργου Μαυροειδή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια