ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΦΡΙΑΣ


ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΖΩΦΡΙΑΣ
 ΣΥΖΗΤΟΥΝ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΤΟΥΣ 


ΨΗΦΙΣΜΑ
Στη συνοικία Ζωφριάς του Δήμου Φυλής και στα γραφεία του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζωφριάς, που βρίσκονται επί της οδού Ηρακλέους 90, σήμερα, Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015 και ώρα 19:00 οι:
-Περιφέρεια Ατικής , που εκπροσωπήθηκε από την Περιφερειακή Σύμβουλο Αριστέα Βάβουλα
-Δήμος Φυλής που εκπροσωπήθηκε από το Γενικό Γραμματέα Αργύρη Αργυρόπουλο, παρουσία του Αντιδημάρχου Θανάση Σχίζα, του Αναπλ. Δημάρχου Νίκου Χατζητρακόσια, του Προέδρου των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτη Καμαρινόπουλου, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων Χρήστου Καματερού και της Τοπικής Συμβούλου Μαρίας Χριστοπούλου
-Σύλλογοι της Ζωφριάς (Εξωραϊστικός: Ευαγγελία Κωβαίου)-(Γονέων 3ου Δημοτικού: Γεωργίου Βαγγέλης)-( 4ου Γυμνασίου:Λιάπης Δημήτρης)-( Σκακιστικός Ομιλος "Τριαντάφυλλος Σιαπέρας": Ζαχουλίτης Γιώργος)
-Πλήθος κατοίκων της συνοικίας , 

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ
μετά από εμπεριστατωμένη συζήτηση και ανάλυση των τοπικών δεδομένων, για τη Συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της Ζωφριάς, να προχωρήσουν στην έκδοση του παρακάτω ομοφώνου ψηφίσματος:
Η συνοικία της Ζωφριάς, που αριθμεί περί τις 10 χιλ. κατοίκων, έχει διαχρονικά αδικηθεί από πλευράς Συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης, τόσο σε σχέση με τη σύνδεσή της με το κέντρο της Αθήνας, όσο και με το μητροπολιτικό κέντρο του Δήμου Φυλής.

Για την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Φυλής, τους Συλλόγους και τους κατοίκους της Ζωφριάς αποτελεί αδιαπραγμάτευτο όρο η διατήρηση κι ενίσχυση της λεωφορειακής γραμμής 711, με τουλάχιστον 3 δρομολόγια ανά ώρα και αφετηρία την οδό Μάρνη, στο Κέντρο της Αθήνας.

Αδιαπραγμάτευτη είναι και η αλλαγή της διαδρομής της γραμμής 878 ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΑΧΑΡΝΑΙ, ώστε να διέρχεται, όπως και πριν, από τον κορμό των Λεωφορείων των Άνω Λιοσίων. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλισθεί η πρόσβαση των κατοίκων της Ζωφριάς στο ΙΚΑ και στο διοικητικό κέντρο του Δήμου (Δημαρχείο-Κοινωνική Υπηρεσία-εμπορικό κέντρο), αλλά και η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της Δροσούπολης και του ιστορικού κέντρου των Άνω Λιοσίων. 


Καλούμε τον ΟΑΣΑ να ικανοποιήσει, άμεσα, τα αιτήματα της Ζωφριάς αίροντας την αδικία που έχει διαχρονικά υποστεί από την ανύπαρκτη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση η μεγαλύτερη συνοικία του Δήμου Φυλής και δηλώνουμε ότι θα διεκδικήσουμε μαχητικά τα δίκαια αιτήματα όλων των κατοίκων της.  

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια