Ανάσες οξυγόνου με 2.721 δέντρα εξασφάλισε για το Δήμο ο Θανάσης Σχίζας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος


Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά ο Δήμος Φυλής το πρόγραμμα –στόχο για την ανάπτυξη του πρασίνου στην πόλη. Μετά από καίρια παρέμβαση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σχίζα στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΑΕ», ο Δήμος εξασφάλισε 2721  καλλωπιστικά φυτά(πικροδάφνες, μυρτιές κ.α.), ύψους άνω του 1,5 μέτρου, έτοιμα προς φύτευση.
Παράλληλα το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανέλαβε τα έξοδα μεταφοράς  των φυτών στο Δήμο Φυλής ενώ δώρισε στην πόλη ως πάγιο εξοπλισμό ένα μεταλλικό κόσκινο για την διαλογή χώματος, και ένα πτυσσόμενο φράχτη περίφραξης, μήκους 300 μέτρων, από
βάσεις σκυροδέματος και μεταλλικά φύλλα.

 «Ο Δήμος Φυλής και εγώ προσωπικά ευχαριστούμε από καρδιάς τον Αναπληρωτή Διευθυντή Έργου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κ. Ελπιδοφόρο Παππά και τον συντοπίτη μας και πρόεδρο του συλλόγου TAEKWONDO ΓΑΣ ΦΛΟΓΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ Νίκο Κρεμύδα για την καθοριστική συμβολή τους στην ευόδωση της δωρεάς. Οι «ανάσες» οξυγόνου που δίνουν στο Δήμο μας, μέσω των φυτών που προσφέρουν, μας χρειάζονται και θα τις αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο» υπογράμμισε κατά την παραλαβή των δενδρυλλίων ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας.
Από τα 1700 δενδρύλλια που παρελήφθησαν έχει προγραμματιστεί να φυτευτούν άμεσα  500 έως 700 πικροδάφνες στη στέγη Ποντίων προκειμένου να αποτελέσουν το φυσικό φράχτη του κτιρίου, ενώ τα υπόλοιπα θα αξιοποιηθούν στο νέο κοιμητήριο Άνω Λιοσίων με στόχο την περιβαλλοντική του αναβάθμιση. Τα υπόλοιπα 1000 φυτά καθώς και ο εξοπλισμός αναμένεται να παραληφθούν εντός των επόμενων ημερών. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια