Διεκδίκηση της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


   Την Δευτέρα 27/04/2015 μετά από πρόταση του φορέα για τη διεκδίκηση της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 και με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Βασιλείου Γιάννη έγινε συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια στην οποία παρευρέθηκαν : ο οικοδεσπότης, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, η Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Προγραμματικού Σχεδιασμού Τασούλη Ελισσάβετ, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Εύη Αποστολάκη, η Εντεταλμένη Σύμβουλος για τον Τουρισμό Δημοπούλου Ελένη, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον Τουριστικό Σχεδιασμό Θεόδωρος Αγγελόπουλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Βέττα Καλλιόπη και αντιπροσωπεία του φορέα.
   Εκτιμήθηκε ότι η υποψηφιότητα της Ελευσίνας διαθέτει όλα τα
χαρακτηριστικά για να κριθεί επιτυχημένη.
   Η βασική ιδέα (concept) πάνω στην οποία στηρίζεται το όλο εγχείρημα αξιολογήθηκε ως πολύ καινοτόμος μεν, αλλά και με ισχυρή θεμελίωση στην πολιτιστική παράδοση της πόλης.
   Η ανάλυση των απαιτούμενων για τη σύνταξη του φακέλου από μέλη του φορέα ήταν εμπεριστατωμένη και έγινε εύκολα κατανοητό το υψηλό επίπεδο των απαιτήσεων αλλά ταυτόχρονα και η μεγάλη ωφελιμότητα για τον στρατηγικό σχεδιασμό της πόλης.
   Όλοι οι παρευρισκόμενοι εκτίμησαν την βαρύτητα του εγχειρήματος για την Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη. Κοινή αντίληψη όλων είναι ότι για να προκύψει Πολιτιστική Πρωτεύουσα από την Αττική απαιτείται συνεχής και σε όλα τα επίπεδα συνεργασία με την Περιφέρεια από την οποία ζητήθηκε να στηρίξει πολιτικά καθώς και οικονομικά την υποψηφιότητα.
   Η εξέλιξη της συνάντησης έλαβε χώρα στον εμβληματικό χώρο του Ελαιουργείου στον οποίο ως γνωστόν τελούνται τα  << Αισχύλεια >>. Για μία ακόμη φορά μας δόθηκε η δυνατότητα να οραματιστούμε το μέλλον σε αυτό το χώρο, ο οποίος παραμένει ζωντανός και δραστήριος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια