Επιστολή από τα βόρεια...

   
   Βράζει η παράταξη του Γ. Πατούλη στην ΚΕΔΕ λίγες μέρες πριν από το συνέδριο. Ενόχληση στους "γαλάζιους" αυτοδιοικητικούς κύκλους προκάλεσε η παρουσία του Ηλ. Ψινάκη, αλλά και του Αχ. Μπέου στην επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ στην Βουλή το πρωί της Παρασκευής.
Αναστάτωση, όμως, προκάλεσε η επιστολή του "γαλάζιου" Λ. Κυρίζογλου, προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δημάρχου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, που ζητά από την ΚΕΔΕ να "συνδράμει", για να κάνουν κι άλλοι δήμοι "χρήση των ευεργετικών διατάξεων" για ρύθμιση των οφειλών τους προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
Πρόκειται για τη ρύθμιση, η οποία προβλέπει την παρακράτηση του 5% επί των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) σε μηναία βάση για τους δήμους που έχουν χρέη. Σε αυτήν
άλλωστε εντάχθηκαν και οι δήμοι ΑμαρουσίουΠειραιά και Φυλής, που συνολικά χρωστούν 535 εκατ. ευρώ.
Ο Λ. Κυρίζογλου στην επιστολή του προς την ΚΕΔΕ αναφέρει πως με την παρακράτηση του 5% επί των ΚΑΠ ο Δήμος Αμαρουσίου θα αποπληρώσει τις οφειλές του σε 166 χρόνια, ο Δήμος Πειραιά σε 13 χρόνια και ο Δήμος Φυλής σε 2.129 χρόνια.
Πάντως, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης δεν σχολίασε καν δημόσια την επιστολή Κυρίζογλου. Άφησε, όμως, αιχμές λέγοντας πως οι επιστολές "δεν πρέπει να λειτουργούν διχαστικά και ιδίως όταν έρχονται από τα βόρεια". "Είμαστε ενωμένοι και πάμε για το συνέδριο στις 7 Μαΐου", περιορίστηκε να πει...
Η.Β.
πηγή:http://www.avgi.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια