Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης

                                                                        
                                                                                     Άνω Λιόσια, Τρίτη 21 Απριλίου 2015
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Aιτήσεις στο Δήμο Φυλής για επιδότηση ενοικίου, επιδότηση σίτισης, επιδότηση ρεύματος
Ειδικό γραφείο ενημέρωσης στην Κοινωνική Υπηρεσία και ηλεκτρονική αίτηση στα ΚΕΠ του Δήμου Φυλής για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο
Ο Δήμος Φυλής ενημερώνει τους δημότες, πως ξεκινά τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για ένταξη των δυνητικών ωφελουμένων στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο προβλέπει οικονομική ενίσχυση για α) επιδότηση ενοικίου και β) επιδότηση σίτισης, καθώς και γ) δωρεάν επανασύνδεση και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Για την ένταξη στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από την προσεχή Δευτέρα να υποβάλουν τα ηλεκτρονικά αιτήματά τους, μέσω ειδικής εφαρμογής που θα είναι προσαρτημένη στη σελίδα του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης www.ypakp.gr .Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική αίτηση γίνεται με τη χρήση των
κωδικών των δικαιούχων στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (κωδικοί TAXIS-net), δηλαδή όπως μπαίνουμε για την υποβολή της φορολογικής μας δήλωσης.
Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου Φυλής και στις τρεις δημοτικές ενότητες (Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Φυλή) καθώς και στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής. Σημειώνεται πως οι παροχές θα χορηγηθούν στους ωφελουμένους για το διάστημα από 1/4/2015 έως 31/12/2015.
Ο Δήμος Φυλής συνιστά στους πολίτες να υποβάλουν την αίτηση ένταξης στο εν λόγω πρόγραμμα. Επίσης, καλεί όλους τους πολίτες του Δήμου μας να διασπείρουν την πληροφορία προς τους δυνητικά ωφελούμενους συμπολίτες μας. Ήδη, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ενημερώνει όσους είναι εγγεγραμμένοι στην Κοινωνική Υπηρεσία, προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι των προαναφερόμενων παροχών, ενώ μέσω του ειδικού γραφείου στο ισόγειο της Κοινωνικής Υπηρεσίας θα μπορούν να ενημερώνονται πιο αναλυτικά για τα εισοδηματικά κριτήρια κλπ. που προβλέπονται από το νόμο.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πολίτες οι οποίοι διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, θεσπίστηκε με την ψήφιση του Νόμου 4320/2015 και εξειδικεύτηκε με την αριθ. 494/15 (ΦΕΚ 577 Β/2015) Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ – ΣΤΟΙΧΕΙΑ
-ΑΜΚΑ αιτούντος και μελών (συζύγου, τέκνων κλπ)
-ΑΦΜ αιτούντος/συζύγου (και μελών εφόσον διαθέτουν),
-Αριθμός Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος,
-Δελτίο Ταυτότητας αιτούντος και μελών (συζύγου, τέκνων κλπ),
-Στοιχεία Εισοδήματος, Περιουσίας, Καταθέσεων κλπ
-Αριθμός Δημοτολογίου αιτούντος (εκδίδεται από τα Κ.Ε.Π.)


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια