Απάντηση του Γκίκα Χειλαδάκη σε σχετικό δημοσιεύμα.





 Επιστολή απέστειλε ο Προέδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Φ Χειλαδάκης Γκίκας  με διευκρινήσεις για αυτά που ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής την Τετάρτη 22-4-15 ακολουθεί η επιστολή:


Δεν γνωρίζω αν ο Αντιδήμαρχος εσόδων κος Καμπόλης αντιμετωπίζει πρόβλημα με μένα ή την Κ.Ε.ΔΗ.Φ και ποιο είναι αυτό, εγώ πάντως δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα με κανέναν συνάδελφο μου ούτε αξιωματούχο της παρούσας Δημοτικής Αρχής.
Η Κ.Ε.ΔΗ.Φ λειτουργεί δομές με 1300 ωφελούμενους , η ύπαρξη των οποίων έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη στις σημερινές οικονομικές συνθήκες και δυστυχώς, κατ’ εκτίμηση η ύπαρξη τους θα είναι αναγκαία για αρκετά ακόμη χρόνια. Η Κ.Ε.ΔΗ.Φ θα συνεχίσει να λειτουργεί άλλωστε για την απίθανη περίπτωση της κατάργησης της Κ.Ε.ΔΗ.Φ προβλέπονται συγκεκριμένες διαδικασίες
που θα ορίζουν και τη συνέχιση της ύπαρξης των δομών της οι οποίες επιβάλλεται να λειτουργούν όπως ορίζει το καταστατικό  τους.
Τα έσοδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης για το έτος 2015 προέρχονται από  επιχορήγηση από τον Δήμο Φυλής σύμφωνα με το ετήσιο πρόγραμμα Δράσης που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2014 και έχει εγκριθεί από την περιφέρεια καθώς και από χρηματοδοτούμενα προγράμματα σύμφωνα με τους σκοπούς της. Στόχος τόσο της Διοίκησης όσο και του Προσωπικού της Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι η βελτίωση των εσόδων ώστε να τρέξουν περισσότερα προγράμματα και να γίνει όσο το δυνατόν μικρότερη η επιχορήγηση από τον Δήμο Φυλής στο άμεσο μέλλον.
Το ποσό των 955.000 ευρώ που αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι έχει πάρει η Κ.Ε.ΔΗ.Φ το πρώτο τρίμηνο του 2015 δεν είναι ορθό. Το ποσό των 955.000 ευρώ είναι το υπόλοιπο της επιχορήγησης που έχει να λάβει η Κ.Ε.ΔΗ.Φ βάσει του προϋπολογισμού της για το έτος 2015.
Η Κ.Ε.ΔΗ.Φ έχει έτοιμο σχέδιο ίδρυσης και λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου, απευθύνθηκε όμως στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου με τη σκέψη να δημιουργηθεί μια ενιαία δομή στην οποία θα ενταχθούν οι ωφελούμενοι και των δύο υπηρεσιών. Η Δημοτική Αρχή είναι ενιαία,  οι ανάγκες δεν διαχωρίζονται και οι δομές πρέπει να απευθύνονται σε όλους τους δημότες και δεν είναι ιδιοκτησία κανενός Δημοτικού Συμβούλου. Σε αυτό το πλαίσιο ως πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Φ  πιστεύω ότι σε Υπηρεσίες πρέπει να συνεργάζονται με γνώμονα την επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος.
Εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου «πόλο» εντός της Δημοτικής Παράταξης. Επιπλέον δεν αναγνωρίζω κανένα άλλο «πόλο». Η παράταξη έχει επικεφαλή τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού, τον οποίο υποχρεούμαι να ενημερώνω για τις ενέργειες μου και αυτό κάνω τιμώντας και το πρόσωπο και το ρόλο του και θα συνεχίσω να τον υπηρετώ όταν και όπου μου το ζητήσει.
Επειδή έχω μάθει να αναγνωρίζω τα λάθη μου και να ζητάω συγνώμη όταν σφάλλω, θέλω να προσθέσω ότι η αναφορά μου στον κο Μπουραϊμη ήταν λάθος.  Δεν είχε σκοπό να θίξει αυτόν, αλλά τις πρακτικές τρίτων και γι’ αυτό ζητώ δημόσια συγνώμη από τον κο Μπουραϊμη.
Τέλος δηλώνω ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα ενημερωθούν  αναλυτικά για τα πεπραγμένα της Κ.Ε.ΔΗ.Φ στο δημοτικό συμβούλιο της 27-4-2015, όπως άλλωστε ενημερώνονται ήδη τακτικά ανά τρίμηνο όλοι οι επικεφαλείς των παρατάξεων, πρακτική που πρώτος εγώ ξεκίνησα.



                                                                                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ ΓΚΙΚΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια