Πρόγραμμα Στέγασης κι Επανένταξης στο Δήμο Φυλής

                                                                           
                                                                                      Άνω Λιόσια, Τρίτη 21 Απριλίου 2015
Ο Δήμος Φυλής συμμετέχει στο πρόγραμμα Στέγαση κι  Επανένταξη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στον Δήμο Φυλής, το φαινόμενο της έλλειψης στέγης και της ακατάλληλης στέγασης έχει αυξηθεί, λόγω της οικονομικής κρίσης και της αύξησης της ανεργίας, που πλήττει την περιοχή μας. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Φυλής  μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας υλοποιεί  από τον Ιανουάριο του 2015 το πιλοτικό πρόγραμμα «Στέγαση κι Επανένταξη» σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού.
Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι: 

1. Η αυτόνομη μορφή διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας και την  παροχή στήριξης 
2. Η επανένταξη στον κοινωνικό ιστό μέσω της προώθησης στην απασχόληση, εργασία στον ιδιωτικό τομέα, κατάρτιση, επαγγελματική δραστηριοποίηση.
Στο πρόγραμμα  συμμετέχουν  άνθρωποι που είδαν το σκληρό πρόσωπο της ζωής και βρέθηκαν στους δρόμους να δίνουν τη μάχη για να διαβιώσουν, άστεγοι  και οικογένειες που βρίσκονται  σε κατάσταση φτώχειας, και  καλούνται να αντιμετωπίσουν τη νοσηρή και σκληρή πραγματικότητα της καθημερινής διαβίωσης και οι οποίοι έχουν καταγραφεί από την Κοινωνική  Υπηρεσία  του Δήμου Φυλής. Επειδή το πρόγραμμα είναι πιλοτικό, δυστυχώς δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τις περιοχής, είναι όμως μία πρώτη αρχή στην αντιμετώπιση κυρίως του προβλήματος της στέγασης και κατόπιν της επανένταξης των ατόμων αυτών στο κοινωνικό ιστό.

Το στελεχιακό δυναμικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Φυλής υποστηρίζει αυτή την προσπάθεια και είναι ένας από τους 26 φορείς της Αττικής που κατάφεραν και εντάχθηκαν σε αυτό το πρόγραμμα. Πολύτιμο αρωγό αποτελεί το ΕΙΕΑΔ (Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού). Σημειώνεται πως το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» χρηματοδοτείται από πόρους της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια