1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στη Φυλή 26-26 Απριλίου 2015


Διήμερο Φεστιβάλ αναρρίχησης βράχου οργανώνει, στις 25 και 26 Απριλίου 2015, με τη βοήθεια του Δήμου Φυλής και της Περιφέρειας Αττικής, ο ΕΠΟΣ Φυλής.
Πρόκειται για μια γιορτή του αθλητισμού και της φυσιολατρίας που αναδεικνύει την Πάρνηθα και θέτει τις βάσεις για την ανάδειξη της Φυλής ως υπερτοπικού πόλου άθλησης και ψυχαγωγίας.
Το 1ο Φεστιβάλ αναρρίχησης, είναι μια ανοιχτή γιορτή αναρρίχησης για όλους: Γι’ αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν την αναρρίχηση και επιθυμούν να δοκιμάσουν με τη βοήθεια των έμπειρων εκπαιδευτών της Ε.Ο.Ο.Α. που θα βρίσκονται τις δύο αυτές ημέρες στα πεδία. Για τους αναρριχητές, που θα καταφθάσουν απ΄ όλη τη Ελλάδα, θα οργανωθεί αναρριχητικός διαγωνισμός σε διαβαθμισμένης δυσκολίας διαδρομές. Στους νικητές θα δοθούν πλούσια δώρα από χορηγούς. Θα γίνουν παρουσιάσεις τεχνικών χειρισμών για γνώστες αναρρίχησης (τεχνικές ανοίγματος
αναρριχητικών διαδρομών, πολύσπαστα κλπ.) και επίδειξη dry-tooling (σκαρφάλωμα με μπότες, κραμπόν και πιολέ). Και, φυσικά, δεν θα λείψει η πεζοπορία στα πανέμορφα μονοπάτια του περιαστικού δάσους της Φυλής, με οδηγούς του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής.
Η καρδιά του Φεστιβάλ θα βρίσκεται ανάμεσα στα αναρριχητικά πεδία, «ΕΠΟΣ Φυλής», «Μικρή Βαράσοβα» και την «Σπηλιά» της και την «Αλογόπετρα». Στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν κιόσκια εταιρειών και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν νέα και εξελιγμένα υλικά για την αναρρίχηση, ενώ σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα γίνονται κληρώσεις δώρων από χορηγούς. Στις εκδηλώσεις θα παρευρίσκονται εκπαιδευτές της Ε.Ο.Ο.Α., οι οποίοι θα υποστηρίξουν με την εμπειρία και την κατάρτισή τους όλες τις δραστηριότητες.
Το βράδυ του Σαββάτου, στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου Φυλής, θα συνεχιστούν οι εκδηλώσεις με ενδιαφέρουσες ομιλίες, προβολές αναρριχητικών ταινιών, έκθεση ιστορικών αναρριχητικών φωτογραφιών, παρουσίαση νέων αναρριχητικών πεδίων κλπ.
Το διήμερο θα κλείσει την Κυριακή το βράδυ με βράβευση των νικητών του διαγωνισμού αναρρίχησης, νυχτερινή αναρρίχηση σε φωτισμένα πεδία, μουσική, αναψυκτικά, υπαίθριο δείπνο και πάρτι κλπ. 
Η οργάνωση και η διεξαγωγή του Φεστιβάλ πραγματοποιείται από εθελοντές, μέλη του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής, αναρριχητές και εκπαιδευτές αναρρίχησης της Ε.Ο.Ο.Α. και  είναι υπερτοπικής σημασίας.
Αναλυτικό πρόγραμμα στον σύνδεσμο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια