Το πρώτο εγχείρημα διαδημοτικής διαχείρισης απορριμμάτων


Το πρώτο εγχείρημα διαδημοτικής συνεργασίας αποκεντρωμένης διαχείρισης του απορριμμάτων για την διαλογή στην πηγή φαίνεται ό τι σχηματοποιείται μεταξύ των δήμων Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος, Ν. Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, και Ηρακλείου Αττικής κ.
Οι δήμαρχοι Άρης Βασιλόπουλος, Ηρακλής Γκότσης, Μιλτιάδης Καρπέτας και Νίκος Μπάμπαλος, πραγματοποίησαν τη δεύτερη συνάντηση τους με στόχο τη διαμόρφωση ενός κοινού σχεδίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων εκτρέποντας ρεύματα ανακύκλωσης και χωροθετώντας κοινό χώρο μεταφόρτωσης και ΚΔΑΥ που είναι γνωστά ως Πράσινα Σημεία.

Είναι ένα εγχείρημα που θα τύχει βέβαια ιδιαίτερης προσοχής αφού σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα αποτελέσει μοντέλο και οδηγό για την δημιουργία και νέων τέτοιων συνεργασιών σε άλλες ομάδες δήμων.
Η Περιφέρεια έχει ξεκινήσει ήδη εκστρατεία παρακίνησης και προσπάθεια συντονισμού για την ανάληψη και άλλων τέτοιων πρωτοβουλιών.
Συζητιέται έντονα η εφαρμογή της απόφασης που αναβλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι για ειδικό φόρο στον ΧΥΤΑ καθώς και η βιωσιμότητα της του ΕΔΣΝΑ θα εξασφαλιστεί και θα αποτελέσει κίνητρο για την άμεση ενεργοποίηση των δήμων.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, σημειώνεται πως ήδη έχει ληφθεί απόφαση για αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ “μια διαδημοτική συνεργασία μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη στην κατεύθυνση της υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, με έμφαση στην ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και τη διαλογή στην πηγή”.
ΠΗΓΗ:http://andi-drasi.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια