Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος


Ευχαριστήριο Μήνυμα Γιώργου Αβράμη προς Αρχιεπίσκοπο 
Την Τετάρτη 05-03-2015 αντιπροσωπεία – επιτροπή αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Φυλής , τον επικεφαλή της παράταξης ΕΥ-ΠΟΛΙΣ και Δημοτικό Σύμβουλο Φυλής, τα περισσότερα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Φυλής (απουσίαζε ΜΟΝΟ η εκπρόσωπος Τοπική Σύμβουλος της παράταξης Δύναμη Συμμετοχής), τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Φυλής και δημότη της περιοχής, επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμο. Από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής στην συνάντηση παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Ιλίου , Αχαρνών και Πετρουπόλεως κκ Αθηναγόρας. 
Της παραπάνω επίσκεψης, επικεφαλής τέθηκε ο Δήμαρχος Φυλής κος Χρήστος Παππούς σαν ο
πρώτος Δημότης της πόλης. 
Σκοπός της συνάντησης ήταν, να μεταφερθεί προς τον αρχηγό της Ελλαδικής Εκκλησίας της Ελλάδος, το πάγιο αίτημα όλων σχεδόν των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, της μεταφοράς του προσκυνήματος και ευλογίας της Εφέσιου Εικόνας της Παναγίας της Ιεράς Μονής Κλειστών, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής για την συνέχιση της παράδοσης και του εθίμου που έχει διακοπή τα τελευταία πέντε χρόνια. 
Η συζήτηση ξεκίνησε με την ενημέρωση, προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμο, από τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κκ Αθηναγόρα, περί του εθίμου – παράδοση της λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας. Ανταλλάχθηκαν απόψεις από τα δύο μέρη και η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα. 
Από την μεριά του, ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τους εκπροσώπους του Δήμου Φυλής και αφού είχε μία εγκάρδια συνομιλία με τον Δήμαρχο Φυλής, τόνισε ότι, εντός των ημερών, θα συζητήσει το θέμα με τις μοναχές, καθώς ΔΕΝ ΕΧΕΙ, εκ του νόμου, την αρμοδιότητα να επέμβει στη Μονή Κλειστών. Mας ενημέρωσε δε, ότι θα θέσει το θέμα στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και ευχήθηκε να πρυτανεύσει το θείο πνεύμα και η λογική προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη . 
Τέλος με το μήνυμα αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, σαν επικεφαλής της παράταξης ΄΄ΕΥ-ΠΟΛΙΣ΄΄, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Ιλίου , Αχαρνών και Πετρουπόλεως κκ Αθηναγόρα για την τιμή που μου έκαναν, να επισκεφτώ την Αρχιεπισκοπή της Ελλάδος σαν μέλος της παραπάνω επιτροπής. Εύχομαι δε για το παραπάνω θέμα που έχει προκύψει, να γίνει ότι είναι καλύτερο για το καλό της εκκλησίας μας, όλου του κλήρου, του λαού του Δήμου Φυλής, πάντα υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος, αλλά και καθ’ όλα σύννομα με τους νόμους που διέπουν το Ελληνικό Κράτος.
Υ.Γ. : 
Επειδή σε bloodspots της περιοχής μας που αναρτήθηκε, με θέμα το παραπάνω ζήτημα της εικόνας, ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ αναφέρθηκε ότι: << ο Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής Γιώργος Αβράμης συνόδευσε τον κο Δήμαρχο Φυλής στην παραπάνω επίσκεψη ……….. >> αναφέρω προς αποκατάσταση της αλήθειας ότι : 
- Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Φυλής και Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Αβράμης , ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ με θέσεις και προτάσεις, σε ΟΛΕΣ τις διαπαραταξιακές επιτροπές του ζητηθεί η βοήθεια του , για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων που απασχολούν τους Δημότες όλου του Δήμου Φυλής, πόσο δε μάλιστα σ΄ένα τόσο λεπτό και σοβαρό ζήτημα, πιστεύοντας ότι τα θέματα αυτά θα πρέπει να είναι μακριά από κάθε λογής πολιτικής εκμετάλλευσης, απ΄όλες τις παρατάξεις και όλους τους θεσμικούς παράγοντες του Δήμου μας και : 
<< ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ !!!!!!!! >>.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια