Σύμβαση, υπόγραψαν στην Τρίπολη, τα σκουπίδια που θα τα πάνε...Δεν μας λένε!

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν τη Δευτέρα από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης οι όροι της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ – Περιφέρειας Πελ/σου Δήμου Τρίπολης ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «Αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης του Δήμου Τρίπολης για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων».
Υπέρ ψήφισαν οι παρατάξεις Παυλή, Τζιούμη και Γιαννούλη.
Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντων των Δημοτικών συμβούλων κ. 1. Σμυρνιώτη Ιωάννη, 2. Κοσκινά Δημητρίου, 3.Ζαμπαθά Χριστίνας, 4.Ταλούμη Κωνσταντίνου, 5.Αυδή Ανδρέα, 6.Εικοσιδέκα Μαρίας, 7.Γκόφη Αθανάσιου και 8.Μπισιούλη Ζαφείριου οι οποίοι ψήφισαν παρών και μειοψηφούντος του Δημοτικού συμβούλου κ. Νικολάου Δημητρίου ο οποίος ψήφισε κατά. 
Η προγραμματική σύμβαση βασίστηκε –μεταξύ άλλων στην από 13-2-2015 Υγειονομική Έκθεση Αυτοψίας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Αρκαδίας σύμφωνα με το οποίο δημιουργούνται άμεσοι κίνδυνοι για την Δημόσια Υγεία.
Σκοπός της είναι η υλοποίηση του έργου «Αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης του Δήμου Τρίπολης για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων» και συγκεκριμένα της μεταφοράς και διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων σε νόμιμους χώρους εκτός Νομού Αρκαδίας.
Αντικείμενο της Σύμβασης
Το αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης περιλαμβάνει την μεταφορά των στερεών αποβλήτων
από τον ανάδοχο του έργου, από προκαθορισμένους χώρους της πόλης, σε νόμιμους χώρους για την διαχείρισή τους.
Σκοπός του Έργου
Σκοπός του έργου είναι η άμεση μεταφορά και διαχείρηση σε νόμιμους χώρους, εκτός Νομού Αρκαδίας, των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης, για λόγους Δημόσιας Υγείας.
Προϋπολογισμός του έργου
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 305.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Δικαιώματα και Υποχρεώσεις των Συμβαλλομένων
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία ορίζεται Φορέας Υλοποίησης του Έργου, αναλαμβάνει τις ακόλουθες υποχρεώσεις:
Να χρηματοδοτήσει το έργο μέχρι του ποσού των 300.000,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
Η Δ/νση Τεχνικών Έργων , Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος, να συντάξει την σχετική διακήρυξη και να προχωρήσει στην δημοπράτησή του, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, και αφού λάβει υπόψη της ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για λόγους Δημόσιας Υγείας.
Να τηρεί πλήρη φάκελο του έργου και να διευκολύνει την πρόσβαση σ' αυτόν σε όλα τα αρμόδια όργανα ελέγχου. Η Δ/νση Τεχνικών Έργων, Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος, η οποία ορίζεται και Διευθύνουσα Υπηρεσία, οφείλει να συμπεριλάβει στο φάκελο του έργου την παρούσα, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος για την εκτέλεση του έργου.
Να επιβλέπει για την καλή εκτέλεση του έργου.
Να παρέχει κάθε αναγκαία τεχνική και διοικητική υποστήριξη κατά την υλοποίησης του έργου , στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της με τις Υπηρεσίες της και το προσωπικό της.
Να παρέχει κάθε πληροφορία και στοιχείο που τυχόν ζητείται και να υποβοηθά γενικότερα την ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια