Δύναμη Συμμετοχής: ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εντυπωσιασμοί χωρίς ουσία και σχέδιο από τη δημοτική αρχή Φυλής


Με εντυπωσιακό – πλην ατυχή – τρόπο προσπάθησε η διοίκηση του δήμου Φυλής να επιδείξει την «ετοιμότητά» της, ενόψει της προαναγγελθείσας κακοκαιρίας. Δυστυχώς όμως, για άλλη μια φορά, δε κατάφερε να ξεφύγει από το συνήθη εαυτό της: πολύ φιγούρα, μεγάλη ιδέα, καθόλου ουσία.
Παρά τη βαρύγδουπη «παρέλαση» βαρέων εκχιονιστικών οχημάτων στην κεντρική πλατεία της δημοτικής κοινότητας Φυλής - κατά τρόπο αισθητικά και πρακτικά υπερβολικό, δεδομένου ότι το αρχιτεκτονικό αυτό δημιούργημα δε μπορεί να γίνεται αποδέκτης βαρέων οχημάτων – πολλοί δρόμοι της δημοτικής κοινότητας παρέμειναν απροσπέλαστοι λόγω του χιονιού. Υπήρξαν δε καταγγελίες για περιστατικά κατοίκων που
έχρηζαν ιατρικής βοήθειας και τα οποία δε μπορούσαν να εξυπηρετηθούν.
Επιπλέον, δε νοείται οικιστικοί θύλακες σε ένα τόπο να είναι αποκλεισμένοι, επίσης ποιμνιοστάσια και ιδιαιτέρως οι δρόμοι προς τα μοναστήρια. Οι Μονές Κλειστών, Ντάρδιζας και Αγίου Κυπριανού, σε έκτακτες καιρικές συνθήκες, οφείλουν να έχουν ανοιχτή τη μοναδική δίοδο επικοινωνίας τους με τον έξω κόσμο. Αντί αυτού, η πρόσβαση στις Μονές Κλειστών και Ντάρδιζας, την Τρίτη και μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης παρέμενε αδύνατη, ακόμα και από πεζούς και μόλις σήμερα το μεσημέρι ξεκίνησε η δημοτική αρχή τις απαραίτητες ενέργειες για να άρει τον αποκλεισμό τους.
Η αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων δεν αρχίζει και δε σταματά μόνο στην προσπάθεια να κρατείται ανοιχτή η κεντρική λεωφόρος μιας πόλης. Ούτε αρκούν οι καλές προθέσεις. Χρειάζεται σχέδιο, συντονισμός, οργάνωση. Η αλόγιστη χρήση αλατιού και η ασφαλτόστρωση δρόμων, μια μέρα πριν την εμφάνιση της κακοκαιρίας, είναι δείγματα αυτής ακριβώς της έλλειψης σχεδίου αλλά και της προκλητικής παραγκώνισης των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου.
Αν εξαιρέσουμε τις φιλότιμες προσπάθειες υπηρεσιακών παραγόντων και λίγων αιρετών, η διοίκηση του δήμου Φυλής δείχνει, εκτός από σχέδιο, να μη διαθέτει ούτε συντονισμό, ούτε οργάνωση.
Διαθέτει, όμως, σίγουρα δύο: φρου-φρου και αρώματα...


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια