Δύναμη Συμμετοχής:«Δεν παίζουμε με τους μισθούς των εργαζομένων»


Φυλή, 12 Φεβρουαρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Δεν παίζουμε με τους μισθούς των εργαζομένων»


Το μόνο που δεν προσφέρεται για «αστειάκια» είναι το θέμα των εργαζομένων, οι οποίοι, ειδικά στον Καλλικρατικό δήμο Φυλής, προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
Σε αυτούς τους εργαζόμενους (διπλάσιους σε αριθμό και μισθολογικό κόστος σε σχέση με σήμερα), η πρώην δημοτική αρχή πλήρωνε τους μισθούς, παρά τα μειωμένα έσοδα που κλήθηκε να διαχειριστεί. Κυρίως, όμως, πλήρωνε ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ και ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις τρέχουσες εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία και την Εφορία αλλά και παρελθούσες που είχε αφήσει απλήρωτες στο σύνολο τους, η πρώτη
διοίκηση του Χρήστου Παππού.
Η μόνη υποχρέωση απέναντι σε εργαζόμενους που δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει ήταν εκείνη της ΔΕΡΑΛ (ΞΕΝΙΟΣ), για την οποία ωστόσο άφησε 6 εκατομμύρια ευρώ στα ληξιπρόθεσμα, ποσό που, μέχρι σήμερα, δεν έχει δαπανηθεί για εκείνους. Και αυτό, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις του Χρήστου Παππού ότι θα τακτοποιήσει το θέμα τους.
Αν η δημοτική αρχή έχει ασθενή μνήμη, είμαστε έτοιμοι να τη φρεσκάρουμε, φέρνοντας εκ νέου τα σχετικά στοιχεία στη δημοσιότητα.
Αν, πάλι η μνήμη της είναι ισχυρή, καλό θα είναι να μην κάνει «πλακίτσες» με το θέμα των εργαζομένων, πολλώ μάλλον, όταν, μέχρι σήμερα, τους καταβάλλει τα δεδουλευμένα τους από το αποθεματικό που άφησε η διοίκηση Μπουραίμη.
Δηλαδή, τα 20 εκατομμύρια ευρώ που διαχειρίστηκε το τελευταίο πεντάμηνο (Σεπτέμβριος – Φεβρουάριος) η διοίκηση Παππού και τα 16 εκατομμύρια ευρώ που απομένουν ακόμα να εισπράξει από τη σύμβαση για τα αντισταθμιστικά, η οποία έληξε στις 31/12/2014.
Καλό θα είναι, επίσης, το σωματείο των εργαζομένων του δήμου να μην επιτρέπει να επαίρεται η διοίκηση για το γεγονός ότι καταβάλλει τη μισθοδοσία τους. Αποτελεί καθήκον που δεν έχει εξαίρεση και δε πρέπει να λέγεται ούτε μεταξύ σοβαρού, ούτε μεταξύ αστείου.
Όσο για τη δημοτική αρχή, καλύτερα να αφήσει την έπαρση και να εξηγήσει που θα βρει έσοδα να καλύψει τις υποχρεώσεις της - όταν τελειώσουν τα χρήματα που άφησε η διοίκηση Μπουραίμη - και κυρίως να εξηγήσει γιατί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση γύρισε πίσω τον προϋπολογισμό του δήμου. 
Τότε μόνο οι πολίτες, εκτός από μάτια για να βλέπουν, θα έχουν και γνώση για να κρίνουν.





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. αφου άφησες 6 εκατομμύρια ευρώ στον ξενιο γιατι δεν τα εδωσες;
    Κλασσικη τακτικη, με ξενα κολυβα..... παρουσιαζουμε και πλεωνασματα.

    αφιερωμενο.

    Νἄχῃ κλητῆρες γιὰ φρουρὰ
    καὶ νὰ σὲ κλέβουν φανερά,
    κι ἐνῷ αὐτοὶ σὲ κλέβουνε
    τὸν κλέφτη νὰ γυρεύουνε;
    Δυστυχία σου Ἑλλάς, μὲ τὰ τέκνα ποὺ γεννᾶς.
    Ὦ Ελλάς, ἡρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή