Βορίδης: Τα σκουπίδια της Τρίπολης στη Φυλή





    Οι τελευταίες εξελίξεις για τα σκουπίδια – Πόσο κοντά είναι η λύση;

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν σημειωθεί σημαντικές εξελίξεις για τα σκουπίδια, αφήνοντας την ελπίδα ότι πιθανώς να δρομολογηθεί μία λύση άμεσα για να μαζευτούν τα σκουπίδια από την πόλη.
Το «Καλημέρα Αρκαδία» έχει το ρεπορτάζ!


Αρχικά, υπήρξε μία επιστολή του υποψηφίου βουλευτή Αρκαδίας της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζου προς τον Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη που του τόνιζε ότι υπάρχει ζήτημα δημόσιας υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας απάντησε ότι ισχύει η υγειονομική διάταξη και ότι πρέπει να εκδοθεί νέα ΚΥΑ για τη μεταφορά σκουπιδιών στη Φυλή. Άνοιξε ουσιαστικά δηλαδή το δρόμο για να εκδοθεί μία νέα Κοινή
Υπουργική Απόφαση η οποία θα επιτρέπει στο Δήμο να μεταφέρει σκουπίδια στη Φυλή.
Αν όμως δεν δεχτεί η Φυλή; Ο Δήμαρχος Τρίπολης, επικαλούμενος επαφές που είχε με τα αρμόδια Υπουργεία, είπε ότι δεν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος και ότι πρέπει ο Δήμος να ορίσει ένα δικό του χώρο. Για το λόγο αυτό θα προτείνει συγκεκριμένη θέση μέσα στις επόμενες 6-8 μέρες.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν φωνές που λένε ότι η Φυλή είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί την ΚΥΑ, αλλίως θα υπάρξουν κυρώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο θα αποσαφηνιστεί αφού εκδοθεί η ΚΥΑ. Για το λόγο αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε ομόφωνα τον Δήμαρχο να κάνει επαφές με τα αρμόδια Υπουργεία, σήμερα για να εκδοθεί άμεσα αυτή η απόφαση.

Στη συνέχεια αναμένεται να γίνει την επόμενη Δευτέρα η σύσκεψη με τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων και των υποψηφίων βουλευτών στην Τρίπολη.

Ο Δήμος πάντως, πέρα από το αν υπάρξει μία προσωρινή λύση με τη Φυλή, προσανατολίζεται να ορίσει ένα χώρο προσωρινής αποθήκευσης, προκειμένου να μην εξαρτάται από κανέναν άλλον. «Αφού τελειώσει η διαδικασία της έκτακτης ανάγκης για το επόμενο τρίμηνο και εφόσον έχουμε κάτω από 50 τόνους σκουπίδια τη ημέρα, θα ορίσουμε σε 7-8 μέρες από σήμερα το χώρο που θα προτείνουμε για να αδειοδοτηθεί για προσωρινή διαχείρισης αποθήκευσης, σε δημόσιο χώρο» είπε ο Δημήτρης Παυλής.

Σε κάθε περίπτωση, τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα, για να μπορέσει να βρεθεί μία φόρμουλα να ξεβρωμίσει η πόλη.
πηγή:http://www.kalimera-arkadia.gr/tripoli/item/30505-oi-teleftaies-ekselikseis-gia-ta-skoupidia-poso-konta-einai-i-lysi.html

Το πρόβλημα με τα σκουπίδια αποτελεί το μοναδικό θέμα συζήτησης στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Τετάρτης, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.


Αρκετός κόσμος, από την Τρίπολη, τη Δόριζα, το Μάναρη και άλλες περιοχές του Δήμου ήταν παρόντες στη συνεδρίαση, καθώς και εκπρόσωποι φορέων.
Το πρόβλημα με τα σκουπίδια αποτελεί το μοναδικό θέμα συζήτησης στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Τετάρτης, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.
Αρχικά και μετά από παρότρυνση του Νίκου Τσιαμούλου, ο Δήμαρχος είπε ότι είχε συνάντηση με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και του γνωστοποίησε ότι έστειλε μία επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη.
Στη συνέχεια, είπε ότι ο Υπουργός Υγείας απάντησε στον κ. Λυκουρέντζο σύμφωνα με την οποία ότι ισχύει η υγειονομική διάταξη και ότι πρέπει να εκδοθεί νέα ΚΥΑ για μεταφορά σκουπιδιών στη Φυλή.
Μετά ο κ. Λυκουρεντζος έστειλε στο Δήμαρχο νέα επιστολή και του ζητά να αξιοποιήσει αυτή την εξέλιξη και να ζητήσει νέα ΚΥΑ για να την παράταση μεταφοράς σκουπιδιών στη Φυλή.
Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι η σημερινή δημοτική αρχή έχει κάνει κινήσεις άνευ ουσιαστικού αποτελέσματος. «Σταματήστε να ταλαιπωρείτε τον κόσμο. Συνεννοηθείτε πότε ξεκινάει και αν ξεκινάει η ολοκληρωμένη διαχείριση και κοιτάξτε να φύγουν άμεσα τα σκουπίδια από την πόλη γιατί το μείζον είναι η δημόσια υγεία».
Για υγειονομική βόμβα και για πρόβλημα που πρέπει να λυθεί άμεσα μίλησε ο
Περισσότερα ΕΔΩ

Καλό θα είναι πριν μας απειλήσουν πάλι κάποιοι με μηνύσεις  ας διαβάσουν και τη σχετική αλληλογραφία Λυκουρέντζου -Βορίδη-Παυλή ΕΔΩ
Παραπονιάρης
- www.kalimera-arkadia.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια