Κώστας Λουμιώτης:Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε κ. Βιρβίλη...



τώρα πωςαπό τη συγκρότηση του Τοπικού Συμβουλίου για την Παραβατικότητακαταλήξατε στους «λαθρομετανάστες», στην ανεργία, στις βάρκες (στο ποτάμι έχετε βάρκες κ. Βιρβίλη;), στο ποσοστό που πήρε η παράταξή μου (ούτε και αυτό το γνωρίζετε), στην παραίτησή μου (μη μου βάζετε ιδέες κ. Βιρβίλη μου…), στο υψηλό ποσοστό που πήρατεως ΠΟΤΑΜΙ στις Δημοτικές εκλογές (αφού δεν
συμμετείχατε…), στο ακόμα υψηλότερο που πήρατε στις ευρωεκλογές (6,6% άντε και στη βουλή βρε…), στο αν εμπνέω τους εφήβους (Avanti o popolo, allariscossa…), για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (http://www.syriza.gr),ΜΟΝΟ εσείς το γνωρίζετε και η ακολουθία των σκέψεών σας…

και μια απορία κ. Βιρβίλη,
σε ποιο σημείο των προτάσεών (του ΠΟΤΑΜΙΟΥ)οι μετανάστες αποκαλούνται «λαθρομετανάστες»;;; Παραθέτω κομμάτια από τις προτάσεις του ΠΟΤΑΜΙΟΥ…

Μετανάστες – Ιθαγένεια
Τομέας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ ΛΕΟΝΤΙΑΔΟΥ
Το ζήτημα της μετανάστευσης είναι Ευρωπαϊκό και άρα θα πρέπει να γίνει διαμερισμός των ευθυνών ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές χώρες. Η πολιτεία οφείλει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στους μετανάστες και να υποστηρίζει δράσεις ενσωμάτωσης.
Διαφορετικά δημιουργούμε εχθρούς. Τα παιδιά που ζουν και πηγαίνουν σχολείο στην Ελλάδα θα πρέπει να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια και να έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με όλους τους Έλληνες πολίτες.
…………
8. Δημιουργία προγραμμάτων ενταξιακής πολιτικής και κοινωνικής πρόνοιας για τους οικονομικούς μετανάστες και τους πρόσφυγες.
9. Διοχέτευση των μεταναστών που θέλουν να ζήσουν στη χώρα ανάλογα με τις δεξιότητες τους και τις ανάγκες των περιοχών, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και φορολογικές υποχρεώσεις.

Μετανάστες
Τομέας Πρόνοιας – ΦΩΤΕΙΝΗ ΛΕΟΜΠΙΛΛΑ
……………..
·         Αντικατάσταση των εθνικών συστημάτων μετανάστευσης με ένα κοινά αποδεκτό ευρωπαϊκό σύστημα μετανάστευσης με το οποίο θα ελέγχονται οι μεταναστευτικές ροές, οι προϋποθέσεις χορήγησης ασύλου ή/και νομιμοποίησης των παράτυπων μεταναστών. Συντόμευση στις διαδικασίες χορήγησης ασύλου με κριτήρια αντικειμενικά, όπως προβλέπουν οι διεθνείς ρυθμίσεις. Ίδρυση δικτύου συνεργασίας με σχετικές ΜΚΟ. Με δημόσιες και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις αλλά και με ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις, υπό τη μορφή χορηγιών, οι ΜΚΟ μπορούν να αναλάβουν την λειτουργία κέντρων διαμονής μεταναστών που έχουν υποβάλλει αίτηση ασύλου (ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων κατηγοριών όπως μητέρες με ανήλικα παιδιά, υπερήλικες, ανάπηροι, κλπ.)
·         Περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση των Περιφερειακών Προγραμμάτων Προστασίας των μεταναστών (που αναγκάστηκαν να μετακινηθούν εξαιτίας διαμαχών ή διωγμών) καθώς και του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τους Πρόσφυγες και ορθότερη και δικαιότερη κατανομή των διαθέσιμων πόρων υπέρ των χωρών που δέχονται τα μεγαλύτερο βάρος μεταναστευτικών ροών κυρίως εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης όπως η χώρα μας.
·         Προκειμένου να ανακοπεί ο ρυθμός των μεταναστευτικών ροών η Ε.Ε οφείλει να συνεχίσει και να επεκτείνει τις πολιτικές οικονομικής βοήθειας και εμπορίου που έχει ήδη εφαρμόσει στις χώρες «αποστολής» μεταναστών, προσφέροντάς τους έτσι κίνητρα μέσω της στοχευμένης χρηματοδότησης, ευκαιριών εκπαίδευσης καθώς και αυξημένων αριθμών νόμιμης μετανάστευσης ως επιβράβευση και ώθηση για ακόμη καλύτερες προσπάθειες αναχαίτισης της ροής της μετανάστευσης.
·         Η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει την αναθεώρηση του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ (2003) η οποία μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρο εγκλεισμού όλων των προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, που απλώς χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως πέρασμα προς την Ευρώπη. Στα πλαίσια αυτής της αναθεώρησης να γίνει ανακατανομή και μετεγκατάσταση μεταναστών χωρίς χαρτιά με δίκαιη αναλογία σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρώπης
……….
·         Συστηματική διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης  του πληθυσμού των παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας με τη συμβολή (οικονομική και υλικοτεχνική) και των υπολοιπών κρατών-μελών της ΕΕ.
……………………………..
·         Δικαίωμα ψήφου σε δημοτικές, περιφερειακές και βουλευτικές εκλογές για όσους μετανάστες διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας.

Θέλω μόνο να σας θυμίσω ότι «η ημιμάθεια χείρων εστί και αυτής ταύτης της αμαθείας».
Υ.Γ1  Δεν έχω να σας συμβουλεύσω σε κάτι αγαπητέ κ. Βιρβίλη μας, ούτε καν να παραιτηθείτε…
Υ.Γ2  Με τόσες επιστολές θα νομίζουν ότι θα σε κατεβάσω στον συνδυασμό μας σε 5 χρόνια…
Υ.Γ3  Μην μου πείτε ότι δεν βρήκα την ψυχραιμία μου κ. Βιρβίλη μας;;;

Κώστας Λουμιώτης
Καθηγητής Μαθηματικός (σε πείσμα σας κ. Βιρβίλη μας…)

Επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Φυλής (Συγνώμη αλλά παραμένω κ. Βιρβίλη μας…)

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Η ΚΟΝΤΡΑ ΛΟΥΜΙΩΤΗ-ΒΙΡΒΙΛΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΟΣΙΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ:ΜΗΠΩΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό κύριε είναι ντελίριο κραυγών και ασύντακτων σκέψεων. Δεν είναι κείμενο πολιτικού άνδρα. Δεν θα σας ακολουθήσω. Σας ευχαριστώ όμως που αυτοδιαψευτήκατε δημοσιεύοντας ένα πολύ μικρό μέρος των θέσεων μας που σύμφωνα με τα γραφόμενα σας δεν υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο μπορείς (1913) Καβάφης

    Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
    τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
    όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
    μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
    μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.
    Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
    γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την
    στων σχέσεων και των συναναστροφών
    την καθημερινήν ανοησία,
    ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρία πουλάκια κάθονταν
      στου Διάκου το ταμπούρι
      το 'να κοιτά τη Λιάκουρα
      το άλλο το Ζητούνι
      το τρίτο το καλλίτερο ήταν ψόφιο

      Διαγραφή
  4. Λουμιωτη ασε τις αμπελοφιλοσοφιες σου!Βιρβιλη δυνατα για την κοινωνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λουμιωτη ασε τις αμπελοφιλοσοφιες σου!Βιρβιλη δυνατα για την κοινωνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή