Παρέμβαση της Σταυρούλας Δήμου στο Περιφερειακό Συμβούλιο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση της Σταυρούλας Δήμου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις μειώσεις στον προϋπολογισμό των έργων για τη Δυτική Αττική από τη νέα Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής 

Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τρίτη 2/12 κατά τη διάρκεια συζήτησης της 5ης αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού μετά την παρέμβαση της Περιφερειακής Συμβούλου Δυτικής Αττικής κ. Σταυρούλας Δήμου.
Συγκεκριμένα, η κ. Δήμου άσκησε έντονη κριτική στη Διοίκηση για τις μειώσεις των κονδυλίων για έργα στη Δυτική Αττική σε σχέση με αυτά που είχε ψηφίσει το προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο με πρόταση της τότε διοίκησης του κ. Σγουρού.
Στην ομιλία της η κ. Δήμου ανέφερε ότι, «όσα έργα και να γίνουν στη Δυτική Αττική δεν φτάνουν εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων, όχι όμως και να τα μειώνουμε. Και αυτό δεν το λέω μόνο σαν αντιπολίτευση, αλλά είναι κάτι που πάντα τόνιζα και όταν ήμουν Αντιπεριφερειάρχης».
Η κ. Δήμου προσέθεσε: «Είναι απαράδεκτο να μειώνουμε το εγκεκριμένο ποσό του προϋπολογισμού
των συνδέσεων του τριτεύοντος δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Θριασίου από 7 εκ. ευρώ σε 3,5 εκ. Ο κ. Σγουρός είχε προτείνει, μετά από συνεννόηση μαζί μου, το ποσό των 7εκ για να ξεπεραστεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα στο Θριάσιο που οι κάτοικοι, εξαιτίας των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, δεν μπορούν να κάνουν οι ίδιοι τις συνδέσεις στα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το ΚΕΛ Θριασίου και να είναι υποχρεωμένη η χώρα να πληρώσει μεγάλο πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή ένωση».
Στο ίδιο κλίμα, η κ. Δήμου έκανε αναφορά για τις εξής μειώσεις στον προϋπολογισμό σε έργα της Δυτικής Αττικής:
Τη διαπλάτυνση της οδού Φυλής Δήμου Ασπροπύργου από 1 εκ. ευρώ σε 500 χιλιάδες.
Τη συντήρηση και αποκατάσταση φθορών επαρχιακού και λοιπού οδικού δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής από 2 εκ. ευρώ σε 793.000.
Τη συντήρηση της Λ. Δημοκρατίας από Ν.Ε.Ο.Α.Κ. έως το σιντριβάνι Ασπροπύργου από 382.000 ευρώ σε 200.000.
Την κατασκευή παιδικής χαράς και αθλοπαιδιών στο Ο.Τ.322Α και 322Β Π.Ε. Αγίου Γεωργίου Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων από 500.000 ευρώ σε 400.000.
Εργασίες άρσης καταπτώσεων πρανών ρεμάτων Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής από 1 εκ. ευρώ σε 800.000.
Κάθε είδους δαπάνες πολιτικής σχεδίασης  εκτάκτων αναγκών από 260.000 ευρώ σε 50.000, ενώ από την άλλη, για τη αποκατάσταση στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου στην Ψάθα παρατηρείται μία αύξηση από 15.000 ευρώ σε 253.000.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια