Κοινωνικό Μαγειρείο δημιουργεί η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Φυλής (ΚΕΔΗΦ)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κοινωνικό Μαγειρείο δημιουργεί η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Φυλής (ΚΕΔΗΦ)
Στην υλοποίηση μιας φιλόδοξης αλλά εξαιρετικής προσπάθειας, η οποία στοχεύει στην ουσιαστική βοήθεια οικογενειών που έχουν ανάγκη, προχωρούν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Φυλής και ο πρόεδρός της Γκίκας Χειλαδάκης. Η δημιουργία του Κοινωνικού Μαγειρείου που έθεσε ως πρώτο του στόχο από την στιγμή που πέρασε το κατώφλι της ΚΕΔΗΦ βρίσκεται ήδη προ των πυλών, γεγονός που τον γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία για την συνέχεια…
Το Κοινωνικό Μαγειρείο που ετοιμάζεται να υλοποιήσει η Κοινωφελής Επιχείρηση θα στηρίζεται, κατά βάση, στον εθελοντισμό και στην αρωγή τόσο των βιοτεχνών και επαγγελματιών της περιοχής, όσο και του απλού κόσμου. Σημαντικό ρόλο, σύμφωνα με τον κ. Χειλαδάκη, θα παίξουν επίσης Σύλλογοι και Φορείς.
«Ευελπιστούμε στη βοήθεια των συλλόγων και των εθελοντών, γιατί πρόκειται για μια
συλλογική προσπάθεια που μας αφορά όλους. Μέσα από τη δική τους παρέμβαση, υπόδειξη και ανιδιοτελή προσφορά θα μπορέσουμε να κρατήσουμε ως δήμος την αλυσίδα αλληλεγγύης που μας δένει με τους δημότες μας» τονίζει.
Ο εξοπλισμός, πάνω στον οποίο θα στηθεί το Κοινωνικό Μαγειρείο υπήρχε από το παρελθόν στην Επιχείρηση (επαγγελματικές κουζίνες, πλυντήρια, ηλεκτρικές συσκευές κ.λ.π)  ενώ ήδη εθελοντές επαγγελματίες καταγράφουν και αξιολογούν τι χρειάζεται επιπλέον για να λειτουργήσει. Στη συνέχεια, θα ζητηθεί βοήθεια – και πάλι από επαγγελματίες της περιοχής – για την προμήθειά των μηχανημάτων που απαιτούνται.

«Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, ούτε θα κάνουμε τίποτε περισσότερο από το να ακολουθήσουμε την πεπατημένη των κοινωνικών σωματείων. Το μοναδικό επιπλέον στοιχείο θα είναι  πως ότι γίνει, θα γίνει με ακόμα μεγαλύτερη διακριτικότητα» σημειώνει ο κ. Χειλαδάκης και προσθέτει: «Ως Κοινωφελής Επιχείρηση, υπάρχει εμπειρία στη διαχείριση ανάλογων καταστάσεων και, κυρίως, υπάρχει ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που τρέχει ακατάπαυστα να υλοποιήσει το όραμά μας. Έχουμε όλοι ζήλο, πιστεύουμε στη δύναμη της αλληλεγγύης και είμαστε αποφασισμένοι να την κάνουμε πράξη».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια