Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής :Ψήφισμα


 ΨΗΦΙΣΜΑ

Μετά από πρόταση της Ριζοσπαστικής Κίνησης υιοθετήθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής στις 29/10/14 το ψήφισμα αυτό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής ΟΜΟΦΩΝΑ εκφράζει την αντίθεσή του σε οριζόντια μέτρα απολύσεων χωρίς τη συμμετοχή και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και χωρίς προηγουμένως να έχουν καθοριστεί, οι πραγματικές ανάγκες του κάθε δήμου ξεχωριστά σε προσωπικό.
    Από την άλλα πλευρά συμφωνούμε απόλυτα με τη διαδικασία ελέγχου των πλαστών δικαιολογητικών που βρίσκεται σε εξέλιξη και διαχωρίζουμε αυτή από τη διαδικασία επανελέγχου των συμβάσεων.
Δηλώνουμε τη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ με τις οποίες διαμαρτύρονται για δήθεν επανελέγχους  των συμβάσεων που προτείνει το ΥΔΜΗΔ  βάσει του ν. 4250/2014 και την άρνησή του να
μη συμπράξει στη μεθόδευση αυτή με το να μη στείλει καμία διαπιστωτική πράξη για αξιολόγηση υπηρεσιών και εργαζομένων του Δήμου Φυλής.
Συμπαραστεκόμαστε στους  πέντε δημάρχους Χαλανδρίου, Ζωγράφου, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Λάρισας και Πάτρας, εις βάρος των οποίων δόθηκε παραγγελία για προκαταρτική εξέταση γιατί αρνήθηκαν να συμπράξουν στο δήθεν «επανέλεγχο» των συμβάσεων και την εφαρμογή του «Νόμου των απολύσεων» (ν. 4250/2014).
Οι  δήμαρχοι αυτοί όχι μόνο δεν παρανομούν, όχι μόνο δεν παραβαίνουν τα καθήκοντά τους, αλλά αντίθετα υπερασπίζονται τη νομιμότητα, τυπική και ουσιαστική, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή που τους ανατέθηκε από τους πολίτες, που πρόσφατα τους εξέλεξαν. Καθήκον των δημοτικών αρχών, όπως ρητά προβλέπεται στο νόμο, είναι η προάσπιση των τοπικών συμφερόντων και  η μέριμνα για την αποτελεσματική λειτουργία του δήμου, η υπεράσπιση της συνταγματικά κατοχυρωμένης διοικητικής αυτοτέλειας των Δήμων  τους και όχι να μετατρέπονται σε υποτελείς στις εντολές του Υπουργού, σε συνενόχους στην κατάρρευση των δημοτικών δομών και την υποβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών.

Ναι στη διαφάνεια -  όχι στις απολύσεις


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια