Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους και στα Άνω Λιόσια


Η σπείρα είχε εξαπατήσει 11 ανθρώπους - Άλλοι 33 τους είχαν αντιληφθεί και γλίτωσαν
Τους ασφαλιστές, τους λογιστές, τους υπαλλήλους εταιρειών αλλά και υπαλλήλους που δήθεν επέστρεφαν χρήματα από την εφορία υποδύονταν τα τρία μέλη της σπείρας που προσπαθούσε να εξαπατήσει ηλικιωμένους.
Η σπείρα αφού πρώτα συγκέντρωνε πληροφορίες για συγγενείς των ηλικιωμένων στη συνέχεια τους παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά προκειμένου να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Στις περιπτώσεις που οι ηλικιωμένοι δεν πείθονταν, τηλεφωνούσαν σε μέλη της σπείρας, που προσποιούντο συγγενικά τους πρόσωπα και επιβεβαίωναν την οφειλή ή τα λεγόμενά τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις μετέφεραν

τους ηλικιωμένους με τα αυτοκίνητά τους στην οικία τους, σε Τράπεζα ή σε ενεχυροδανειστήριο προκειμένου να κάνουν ανάληψη χρημάτων.
Συνολικά οι απατεώνες εξαπάτησαν 11 ανθρώπους ενώ ευτυχώς άλλοι 33 τους αντιλήφθηκαν και τη γλίτωσαν. Η σπείρα είχε απλώσει τα δίχτυα της σε όλη την Αττική καθώς εντοπίστηκαν περιστατικά σε Αιγάλεω, Περιστέρι, Χαϊδάρι, Άνω Λιόσια, Ίλιον, Καμίνια, Κολωνό, Πειραιά, Κερατσίνι, Άγιο Δημήτριο, Μοσχάτο, Κυψέλη, Βύρωνα, Πατήσια, Άλιμο και Γλυφάδα.

Το δε συνολικό ύψος της λείας τους ξεπερνά τα 42.000 ευρώ.
πηγή:http://www.protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια