Συγκοινωνία στην περιοχή της ΛΙΜΝΗΣ Άνω Λιοσίων


ΠΡΟΣ 
Δήμαρχο Φυλής 
Χρήστο Παππού 
ΘΕΜΑ: Συγκοινωνία στην περιοχή της ΛΙΜΝΗΣ Άνω Λιοσίων
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, 
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι με τη συγκοινωνία στην περιοχή της ΛΙΜΝΗΣ Άνω Λιοσίων. 
Συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες, με αφορμή τη διαβούλευση για την αλλαγή του συγκοινωνιακού χάρτη στο δήμο Φυλής, ενημερωθήκαμε ότι πρόθεση της διοίκησης του ΟΑΣΑ είναι να καταργήσει τη λεωφορειακή γραμμή 733 (Αχαρναί-Α.Λιόσια) λόγω χαμηλής επιβατικής κίνησης. Οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται από την γραμμή 712 (Αχαρναί-Λίμνη-Πανόραμα). 
Το 2013, από την περιοχή της Λίμνης, αφαιρέθηκε μια ακόμα λεωφορειακή γραμμή (711). Μετά τις δυο αυτές καταργήσεις, η μόνη λεωφορειακή γραμμή που θα διέρχεται από την περιοχή είναι η 712 (Αχαρναί-Λίμνη-Πανόραμα). 
Το πρόβλημα εντείνεται ακόμα περισσότερο καθώς τα δρομολόγια των λεωφορείων έχουν οριστεί να περνούν από
τις στάσεις κάθε μισή ώρα, ωστόσο ο χρόνος αναμονής γίνεται μεγαλύτερος κατά την αλλαγή βάρδιας και στα διαλείμματα των οδηγών. 
Είναι εύκολα κατανοητό ότι στα, πολλά και σημαντικά, προβλήματα των κατοίκων της Λίμνης, δε μπορεί να προστεθεί ένα ακόμα. Για το λόγο αυτό ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου να μην καταργηθεί οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή από την περιοχή.
Εναλλακτικά, και επειδή κατανοούμε τη δύσκολη κατάσταση, ζητάμε τουλάχιστον η γραμμή 712 (Αχαρναί-Λίμνη-Πανόραμα) να φτάνει μέχρι το σταθμό του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι κάτοικοι και να μην υποβάλλονται στην πολύωρη βάσανο της αναμονής. 
Επίσης, επισημαίνουμε την ανάγκη τήρησης των δρομολογίων για συχνότερα δρομολόγια, προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. 
Τέλος, θεωρούμε απαραίτητη την μέριμνα σας όσον αφορά την εγκατάσταση οργανωμένων στάσεων (κιόσκια), καθώς δεν υπάρχουν στην περιοχή, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση των κατοίκων σε άσχημες καιρικές συνθήκες. 
Με εκτίμηση 
Κυριακή Πάλλη 
Μέλος του, υπό σύσταση Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Λίμνης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια