Είναι ντροπή να μην προστατεύονται τα σχολεία μας


Από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς, δηλαδή, εδώ και 50 μέρες, έχουν αρχίσει μικρές και μεγάλες κλοπές και καταστροφές στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου. Την Τρίτη, 22/10/14, στο ΕΠΑΛ έγινε η μεγαλύτερη κλοπή και η πιο καταστροφική λόγω της πυρκαγιάς, που ακολούθησε.
Η βασική αιτία των καταστροφών και των κλοπών είναι ότι δεν υπάρχουν οι σχολικοί φύλακες για να ειδοποιούν τους αρμόδιους όταν αυτές οι παράνομες κι εγκληματικές ενέργειες γίνονται στα σχολεία μας. Από την άλλη η αστυνομία αδυνατεί να σταματήσει τους βανδαλισμούς αυτούς.
Δυστυχώς, η νέα δημοτική αρχή δεν έχει αντιμετωπίσει τις κλοπές και τις καταστροφές στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου στις 50 μέρες που ανέλαβε.  Ο λόγος είναι ότι δεν λύνει το πρόβλημα της φύλαξης των σχολικών μονάδων ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων. Με τα χρήματα που έχει δώσει για το ΕΠΑΛ ως τώρα, είναι μάλλον σίγουρο ότι θα είχε μόνιμο φύλακα στο σχολείο αυτό, όπως και σε άλλα. Είναι πάγια η θέση της ΕΛΜΕ, δηλαδή, των καθηγητών στο Δήμο, ότι τα σχολεία μας  χρειάζονται φύλαξη 24 ώρες την ημέρα και 7 μέρες την εβδομάδα.
Οι κυβερνήσεις εγκλημάτησαν καταργώντας τους σχολικούς φύλακες σε όλα τα σχολεία της χώρας. Ένα 2ο έγκλημα έκαναν όταν κατάργησαν τις πιο δημοφιλείς και πολυπληθείς ειδικότητες σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ. Και ένα 3ο έγκλημά τους ήταν η κατάργηση των 102 ΕΠΑΣ σε όλη την Ελλάδα μαζί με τη δική μας στα Άνω Λιόσια. Όμως, τα τεχνικά σχολεία προσφέρουν υψηλή μόρφωση στους  νέους του Δήμου ώστε να βρουν εργασία και σήμερα που η ανεργία κτυπάει κόκκινο. 
Όλη μαζί η σχολική κοινότητα, καθηγητές, μαθητές και γονείς, αγωνιζόμαστε  ώστε όλα τα σχολεία μας να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η υπόλοιπη τοπική κοινωνία και ο Δήμος επιβάλλεται να συνεργάζονται με τη σχολική κοινότητα για τον σκοπό αυτό, που έχει να κάνει με το παρόν και το μέλλον της νέας γενιάς, των παιδιών μας, δηλαδή με το παρόν και το μέλλον όλης της περιοχής και του ίδιου του Δήμου.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια