ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεργασία για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση του προγράμματος που εκτελούν από κοινού ο Δήμος Φυλής με την Ε.Κ.ΠΟ.Σ.Π.Ο «ΝΟΣΤΟΣ» και αφορά στη λειτουργία δομών άμεσης καταπολέμησης της φτώχειας, είχαν, τη Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου, οι Αναπληρωτές Δήμαρχοι για θέματα Κοινωνικής Προστασίας, Τζένη Μπάρα, Υγείας Γιώργος Αντωνόπουλος και ο Διευθυντής της Κοινωνικής Υπηρεσίας Γιώργος Βέλλης, με εκπροσώπους της ΜΚΟ, «ΝΟΣΤΟΣ». 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν τρόποι για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δομών του προγράμματος και κυρίως των Κοινωνικού Συσσιτίου, Κοινωνικού  Παντοπωλείου, Κοινωνικού Φαρμακείου και Δημοτικού Λαχανόκηπου, ενόψει
της έναρξης της νέας περιόδου. Σκοπός είναι η στήριξη του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού οικονομικά αδύναμων δημοτών.
Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Υγείας, κ. Γ. Αντωνόπουλος, ζήτησε από τους εκπροσώπους του «ΝΟΣΤΟΥ» την αναβάθμιση της ποιότητας, αλλά και της ποσότητας του φαγητού που διανέμεται στο Κοινωνικό Συσσίτιο, καθώς διαπίστωσε ουσιαστικές αδυναμίες στη λειτουργία της συγκεκριμένης δομής.  Αντιθέτως, διαπιστώθηκε η άρτια λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου.
H Αναπληρώτρια Δήμαρχος σε θέματα ελέγχου Κοινωνικών Πολιτικών κυρία Τζένη Μπάρα, δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Φυλής, πέραν του ενοικίου που εξασφαλίζει στη κοινωνική αυτή δομή, θα στηρίξει περαιτέρω όλες τις δράσεις που λειτουργούν στα όρια του Δήμου.
Συμφωνήθηκε, επίσης, ότι η δομή του Γραφείου Διαμεσολάβησης θα λειτουργεί πλέον και στον Δήμο Φυλής ορισμένες ημέρες της εβδομάδας, οι οποίες θα αποφασιστούν με την έναρξη της νέας περιόδου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ενόψει της νέας περιόδου που αρχίζει τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2015 υποβλήθηκαν 400 αιτήσεις και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ανακοίνωση των δικαιούχων.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Ε.Κ.ΠΟ.Σ.Π.Ο «ΝΟΣΤΟΣ» και την Εργοερευνητική, με τη σύμπραξη των Δήμων Φυλής και Αγίων Αναργύρων – Καματερού και εντάσσεται στη δράση «Κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στους Δήμους Αγ. Αναργύρων – Καματερού και Φυλής- ΝΟΣΤΟΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.).


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια