Όργιο "μαύρης" εργασίας σε Θρακομακεδόνες & Φυλή



“Μαύρη” εργασία και φοροδιαφυγή οργιάζουν στις ταβέρνες και τις καφετέριες της Αττικής. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τους τελευταίαους ελέγχους που έκανε η διεύθυνση της Οικονομικής Αστυνομίας από τις 23 ως τις 28 Οκτωβρίου. Αναλυτικά τα ευρήματα των ελέγχων είναι:
· Σε επιχείρηση με δραστηριότητα «ξενοδοχείο-παραδοσιακό καφενείο», στην Αθήνα, διαπιστώθηκε να απασχολείται αλλοδαπός, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων. Για το λόγο αυτό, ο αλλοδαπός μαζί με την προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος συνελήφθησαν για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.
· Σε ταβέρνα, στην περιοχή της Φυλής, διαπιστώθηκε ότι ένας (1) εργαζόμενος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
· Σε καφετέρια - πιτσαρία, στην περιοχή της Φυλής, διαπιστώθηκε ότι έξι (6) εργαζόμενοι δεν ήταν
καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού. Επιπλέον, διαπιστώθηκε η λειτουργία του καταστήματος χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.
· Σε εστιατόριο – καφετέρια στους Θρακομακεδόνες, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες φορολογικές παραβάσεις και συγκεκριμένα μη επίδειξη του βιβλιαρίου επισκευής και συντήρησης φορολογικού μηχανισμού και μη επίδειξη φορολογικών στοιχείων. Επίσης, κατά τον ασφαλιστικό έλεγχο βρέθηκαν να απασχολούνται επτά (7) εργαζόμενοι, ενώ δεν επεδείχθησαν οι πίνακες προσωπικού.
· Σε ταβέρνα στα Καλύβια, διαπιστώθηκε ότι δώδεκα (12) εργαζόμενοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού. · Σε ταβέρνα στα Καλύβια, διαπιστώθηκε ότι δύο (2) εργαζόμενοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού. · Σε καφετέρια στην περιοχή της Φυλής, διαπιστώθηκε η λειτουργία του καταστήματος χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.
ΠΗΓΗ: http://www.acharnorama.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια