ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ "Εναλλακτική διαχείριση στο Δήμο Φυλής"


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στη σύσκεψη που έγινε στις 16-10-2014 στο Στέκι Αλληλεγγύης κατοίκων και εργαζομένων Φυλής, η συζήτηση για μια εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Φυλής.
Τη σύσκεψη  τίμησαν με την παρουσία τους  από την περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης  Δυτικής Αττικής κ. Βασιλείου Γ.,ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα της Αθήνας κ. Καπάταης και  η  Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Νικολιδάκη , οι οποίοι μας ενημέρωσαν για την πολιτική που θα ασκήσει στο θέμα των απορριμμάτων η κ. Δούρου  και τί προτείνει στους Δήμους με επιστολή της.  Επίσης παραβρέθηκε και  μας ενημέρωσε ο κ. Μπιζάς Θωμάς ως εκπρόσωπος της ΠΟΕ –ΟΤΑ.
 Παραβρέθηκαν επίσης και είπαν τη γνώμη τους πάνω στο Θέμα: ο επικεφαλής της Δημ. Παράταξης «Εύπολις» κ. Αβράμης, οι πρώην
Δημαρχοι Άνω Λιοσίων κ. Γιώργας και κ. Πανάγος, οι , Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Τσίγκος και κ. Κούρκουλος ,οι  εκπρόσωποι των Κομμάτων ΑΝΕΛ κ. Λιόσης Ν. και ΠΟΤΑΜΙ κ. Βιρβίλης, εκπρόσωποι των Συλλόγων Ζοφριάς, Πανοράματος, Τσουκλιδίου , Γεννηματά ΙΙ, Θεσσαλών , Σύλλογος Τριτέκνων   του Το.Συ .Νέων, της Επιτροπής Αγώνα Φυλής για την απομάκρυνση της Χωματερής , του Συλλόγου «ΑΓΑΠΩ» , και πολίτες της Φυλής. Επίσης παραβρέθηκε  ο Συντονιστής της Νομ. Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δυτ. Αττικής κ. Πέππας Νίκος.
Με βάση αυτά που ειπώθηκαν, είναι αναγκαίο, μέχρι τέλους του έτους, οι Δήμοι να αποφασίσουν με ποιο τρόπο θέλουν να διαχειριστούν τα απορρίμματά τους, αφού αυτοί μαζί με την Περιφέρεια αποτελούν τον ΕΔΣΝΑ, δηλ. τον φορέα διαχείρισης .
Από τη συζήτηση βγήκε ένα συμπέρασμα. Άμεσα στη Φυλή είναι αναγκαίο να συνδιοργανώσουμε μια ημερίδα με ειδικούς, οι οποίοι θα μας ενημερώσουν για τους εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων που υπάρχουν σήμερα, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας να αποφασίσει ποιος είναι για μας ο προσφορότερος ,   για να κληθεί να τον εφαρμόσει η Διοίκηση και ο λαός της Φυλής.

Εξ άλλου είναι υποχρέωσή μας αυτό, μετά και την επιστολή της Περιφερειάρχου Αττικής, αλλά και για μας, που σηκώνουμε 54 χρόνια το βάρος της Χωματερής, ένα πρόβλημα που απαιτεί λύση . Ο χρόνος είναι λίγος και πρέπει άμεσα να δραστηριοποιηθούμε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια