Άρχισαν οι ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία του Ζεφυρίου

                                                 
                                          
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άρχισαν οι ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία του Ζεφυρίου
Άρχισαν, τη Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2014, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου, οι δωρεάν παιδιατρικές εξετάσεις, για την χορήγηση Ατομικών Δελτίων Υγείας (ΑΔΥ) στους μαθητές. Τις εξετάσεις πραγματοποιεί κλιμάκιο του ΠΕΔΥ - Μ.Υ. Περιστερίου, που αποτελείται από δύο παιδιάτρους και μια επισκέπτρια υγείας. Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε όλα τα σχολεία του Ζεφυρίου. Εξάλλου, από την Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα σχολεία οδοντιοατρικός έλεγχος. 
Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Φυλής, που πραγματοποιείται σε συνεργασία
με την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Διευθυντής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Περικλής Αλεβίζος, στον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου, Γιάννη Μαυροειδάκο, το 1ο Δημοτικό Ζεφυρίου είναι το πρώτο σχολείο σε όλη την Ελλάδα, στο οποίο πραγματοποιούνται τέτοιου είδους ιατρικές εξετάσεις.
O Περικλής Αλεβίζος επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας, 15 Αυγούστου το 1ο Δημοτικό, για συζητήσει με τον Αντιδήμαρχο, το Διευθυντή του Σχολείου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, για τον καλύτερο συντονισμό του Προγράμματος. Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου, Γιάννης Μαυροειδάκος, που ανέλαβε την πρωτοβουλία της συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Διευθυντή και στο προσωπικό της Υγειονομικής Περιφέρειας για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα του Δήμου, που, όπως είπε, θα συμβάλει στην πρόληψη ασθενειών στην παιδική ηλικία και θα ανακουφίσει τις οικογένειες του Ζεφυρίου, απαλλάσσοντάς τους από την ταλαιπωρία της έκδοσης των Ατομικών Δελτίων Υγείας.
«Η υγεία, η καταπολέμηση της παραβατικότητας και η βελτίωση της καθημερινότητας είναι οι μεγάλες προτεραιότητες της διοίκησης του Δήμου. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια δίνοντας ανάσα κι ελπίδα στους συμπολίτες που πλήττονται από την οικονομική κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μαυροειδάκος.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια