Ο εορτασμός της Παναγίας Γρηγορούσας στο Ζεφύρι







        


09-09-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο εορτασμός της Παναγίας Γρηγορούσας στο Ζεφύρι

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, δεκάδων κληρικών και πολλών επισήμων πανηγύρισε η πολιούχος του Ζεφυρίου Παναγία Γρηγορούσα..

Παραμονή  της γενεθλίου ημέρας της Θεοτόκου, το απόγευμα της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου τελέστηκε μέγας Εσπερινός με’ αρτοκλασίας. Ανήμερα της μεγάλης γιορτής, το πρωί της Δευτέρας 8 Σεπτεμβρίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα.
Το ίδιο απόγευμα, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την ιερή λιτάνευση της εικόνας. Επικεφαλής της πομπής τέθηκε η Φιλαρμονική,  ενώ την εικόνα ακολούθησαν πολλοί κληρικοί, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι πολιτιστικών και μαζικών φορέων της
πόλης του Ζεφυρίου και πλήθος κόσμου.
Ο εφημέριος της Παναγίας Γρηγορούσας, πατήρ Άγγελος Κανέλος, με την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων απηύθυνε θερμές ευχαριστίες σε όλο τον κόσμο που συμμετείχε στον εορτασμό της Παναγίας και ιδιαίτερες ευχαριστίες στα πρόσωπα του εφοπλιστή κ. Θανάση Μαρτίνου και του επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» κ. Σάββα Σάββα για την ουσιαστική συμβολή τους στην προσπάθεια της αποπεράτωσης του μεγαλόπρεπου Ιερού Ναού, που αποτελεί διακαή πόθο όλων των πιστών του Ζεφυρίου.


Το πανηγύρι ολοκληρώθηκε στο αίθριο της Αττικής Οδού με παραδοσιακό πρόγραμμα. Με τον Σπύρο Μπρέμπο στο τραγούδι και τους σολίστες Πέτρο Πίνη στο μπουζούκι – τραγούδι και Νίκο Μπρέμπο στο κλαρίνο, το θερμόμετρο του κεφιού ανέβηκε στα ύψη, με τον κόσμο να συμμετέχει στο γνήσιο πανηγυριώτικο γλέντι, ψυχή τε και σώματι, ως αργά τη νύχτα. 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια