ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ



Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από υπαλλήλους της Αδειοδοτούσας Αρχής δηλ. της Δ/νσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής καθώς και του Τμήματος Ελέγχου Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής στην Μονάδα αποθήκευσης εύφλεκτων, διαβρωτικών , οξειδωτικών και τοξικών ουσιών της εταιρείας WARDI A.E.,
στην θέση «Άγιος Γεώργιος» στην οδό Χίου 51 στον Δήμο Ασπρόπυργου, διαπιστώθηκε
μεταξύ άλλων η αποθήκευση ουσιών κατά παράβαση της ισχύουσας άδειας λειτουργίας και επιπροσθέτως η αποθήκευση ποσότητας (98.320 κιλά) υδραργύρου, πάλι κατά παράβαση της ισχύουσας άδειας λειτουργίας.

Στην περιοχή της Δυτ. Αττικής υπάρχουν ήδη 26 δραστηριότητες που εμπίπτουν στην οδηγία SEVESO και η ανωτέρω αποθήκευση έρχεται να προστεθεί σ ́ αυτές ως «έκτακτη» μετατρέποντας την περιοχή σε «ωρολογιακή βόμβα». Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου ζήτησε από αρμόδιους παράγοντες του ΥΠ.Ε.Κ.Α. άμεση ενημέρωση.

Επίσης, την επιτάχυνση όλων των απαραίτητων ενεργειών σχετικά με την ασφαλή φύλαξη της επικίνδυνα μεγάλης για την Δημόσια Υγεία ποσότητας υδραργύρου, καθώς και την μεταφορά της, όπως προβλέπει η σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία, στη Γερμανία, στη χώρα απ ́ όπου έγινε η αποστολή.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙΣ κε ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:

    1) ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ-ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ
    ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ
    ΦΥΛΗΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1960;;;;

    ΚΑΙ

    2) ΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΚΑΙ
    ΠΑΡΑΛΟΓΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 1960;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή