"Να εμποδίσουμε την αυτοδυναμία του μνημονιακού μπλοκ της Αυτοδιοίκησης"


"Να εμποδίσουμε την αυτοδυναμία του μνημονιακού μπλοκ της Αυτοδιοίκησης"

"Η κυβέρνηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς θα πρέπει να έχει συμμάχους, αν είναι δυνατόν, τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης" τόνισε ο Κ. Πουλάκης στη σύσκεψη των αιρετών της Αττικής που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ

Photo Copyright - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΥΓΗΣ


"Πρέπει να εμποδίσουμε την αυτοδυναμία του μνημονιακού μπλοκ της Αυτοδιοίκησης, χωρίς βέβαια να παραβιάσουμε τις βασικές αρχές της αυτοδιοικητικής μας πολιτικής" τόνισε ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση, κατά την ευρεία σύσκεψη του Σαββάτου στο δημαρχείο της Καισαριανής, απευθυνόμενους στους αιρετούς της Αττικής, που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σκοπός
είναι εν όψει των εκλογών να αλλάξουν οι συσχετισμοί στα νέα Δ.Σ. σε Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, αλλά και στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), στον οποίο προΐσταται ex officio η Ρ. Δούρου, αλλά πρέπει να διαμορφωθούν οι κατάλληλοι συσχετισμοί για να επιτύχει την αλλαγή πολιτικής στη διαχείριση των απορριμμάτων.
"Αποκτά ιδιαίτερη σημασία η ΠΕΔΑ, κυρίως λόγω του ότι μέσω αυτής επιλέγοντας οι αντιπρόσωποι των δήμων Αττικής στον ΕΔΣΝΑ, που έχει την ευθύνη για το μείζον θέμα των απορριμμάτων και στον οποίο έχει εκ του νόμου την προεδρία ως περιφερειάρχης Αττικής η Ρ. Δούρου" τόνισε ο Κ. Πουλάκης και κάνοντας ένα βήμα παραπέρα υπογράμμισε ότι "η κυβέρνηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς θα πρέπει να έχει συμμάχους, αν είναι δυνατόν, τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

Εκλογή εννεαμελούς Συντονιστικής Επιτροπής

Από τη σύσκεψη αναδείχθηκε εννεαμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους τρεις δημάρχους Δημ. Μπίρμπα (Αιγάλεω), Σ. Ρούσο (Χαλάνδρι), Τ. Καφατσάκη (Ζωγράφου), τέσσερις δημοτικούς συμβούλους, Γ. Σακελλαρίδης (Αθήνα), Χρ. Κοκοτίνης (Ηλιούπολη), Ν. Σακούτης (Πετρούπολη), Παν. Πάντος (Ν. Σμύρνη) και τους αντιπεριφερειάρχες Σπ. Τζόκα και Π. Φιλίππου. Η επιτροπή θα εργαστεί για να συντονίσει την εκλογική διαδικασία, με σκοπό να αναδειχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη, που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΕΔ Αττικής, όπου το Δ.Σ. είναι 25μελές, στην ΚΕΔΕ όπου το Δ.Σ. είναι 31μελές και στον ΕΔΣΝΑ, που το Δ.Σ. είναι 61μελές. Τις επόμενες μέρες, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη κατά την οποία θα αποφασιστούν οι συμμαχίες, η ονομασία της αυτοδιοικητικής παράταξης και η κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια