Καλή σχολική χρονιά,


ΕΝΩΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΑΝΩ  ΛΙΟΣΙΩΝ
( Έδρα : Σχολικό κτίριο 1ου Δημ.  Σχολείου
                                                                  τηλ.   6977922678,   6934617981)             

  
     Αγαπητοί  Γονείς και μαθητές,                                                      Σεπτέμβριος   2014

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων, σας  εύχεται  


«Καλή  σχολική χρονιά,  με υγεία και πρόοδο».


         Εμείς οι γονείς, έχουμε τη προτεραιότητα στο ενδιαφέρον, την αγωνία και την ανησυχία για τη μόρφωση και εκπαίδευση  των παιδιών μας και με οποιοδήποτε τρόπο αποτελεί  ηθικό χρέος είτε μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανα των συλλόγων μας, είτε από άλλες δράσεις να επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό για αυτά.

        Οι σκοποί  της  Ένωσης Γονέων αποβλέπουν στην ουσιαστική διασφάλιση της παροχής «δημόσιας και δωρεάν παιδείας» στους μαθητές – παιδιά μας, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση των γονιών, μέσα από τη διάθεση σύγχρονων  υλικοτεχνικά 
σχολικών κτιρίων  που να πληρούν τους όρους υγιεινής, ασφάλειας και εκπαίδευσης. Επιπλέον σκοπός μας η συνεργασία με τη τοπική αυτοδιοίκηση, τους εκπαιδευτικούς, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους κτλ., προκειμένου να πραγματοποιηθούν δραστηριότητες  που να προάγουν το μορφωτικό  και κοινωνικό επίπεδο μαθητών και γονέων  μέσα στο χώρο της παιδείας.


      Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με την ανάγκη αντιμετώπισης  σοβαρών και χρόνιων  ζητημάτων  όπως η ανεπάρκεια της  σχολικής  στέγης, η απουσία ασφαλούς    προσέλευσης  και αποχώρησης  των μαθητών, τα αφύλακτα πλέον   σχολικά  κτίρια,   η αντιμετώπιση  της παραβατικότητας, η ελλιπής εξυπηρέτηση των  μαθητών  από τη τοπική  συγκοινωνία και οι ελλείψεις εκπαιδευτικών,  ζητήματα που ήταν και παραμένουν από τους βασικούς στόχους και επιδιώξεις μας προς κάθε αρμόδιο να υλοποιηθούν.


     Βρισκόμαστε σε μια  διαρκή δράση, ομαδική και εθελοντική, που γίνεται πέραν από κάθε πολιτική και κομματική σκοπιμότητα για  την αντιμετώπιση των ζητημάτων  της σχολικής μας κοινότητας με τις παρεμβάσεις και ενέργειές, προς το Υπουργείο Παιδείας, τη Δημοτική Αρχή, τις Σχολικές Επιτροπές και  την Περιφερειακή Δνση  Εκπ/σης Δυτικής Αττικής .


       Προσδοκώντας λοιπόν στη συνέχιση αυτής της προσπάθειας που περνά μέσα από τη  συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων των  σχολείων,  τους κ.κ. Διευθυντές και  Εκπαιδευτικούς  που περιβάλλουμε πάντοτε  με  σεβασμό,  σας καλούμε  στη πιο δύσκολη ως τώρα σχολική χρονιά παρά τα όσα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα έχουμε ως γονείς, να συνεχίσουμε όλοι μαζί και να εντατικοποιήσουμε τις  δράσεις μας για το  καλό των  παιδιών  μας.


                                                    Με τιμή για το Διοικητικό  Συμβούλιο



           Νίκος  Χατζητρακόσιας                                                                    Γεωργία Παπανδρέου                                                

                        Πρόεδρος                                                                               Γενική  Γραμματέας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια