15 Χρόνια από τον φονικό σεισμό - Επιμνημόσυνη δέηση στο Δήμο Φυλής

                                                               
                            
                                                                                                        7 Σεπτεμβρίου, 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ: Η ενότητα είναι το μήνυμα της επετείου των 15 ετών από τον καταστροφικό σεισμό
Τη μνήμη των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού της 7ης Σεπτεμβρίου 1999, τίμησε το απόγευμα της Κυριακής, 7 Σεπτεμβρίου 2014, ο Δήμος Φυλής.
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, στις 14:50, δηλαδή την ώρα του σεισμού, πραγματοποιήθηκε, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου, δοξολογία «επί τη διασώσει της πόλεως» κι επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο που βρίσκεται μπροστά στο Δημαρχείο Φυλής κι εν συνεχεία, ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων
Χρήστος Παππούς κατέθεσε, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, ένα μπουκέτο λουλούδια, στη μνήμη των θυμάτων.
Στη σύντομη ομιλία του κι ενώ το κλίμα συγκίνησης επιβάρυνε η ψιχάλα, τόνισε ότι κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τι συνέβη πριν από δεκαπέντε χρόνια. «Χάσαμε ανθρώπους. Η πόλη καταστράφηκε και τις συνέπειες τις πληρώνουμε μέχρι σήμερα. Όλοι αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε τη βοήθεια του διπλανού μας. Με την ενότητα αντιμετωπίσαμε εκείνες τις δύσκολες στιγμές. Με όπλο την ενότητα πρέπει να βαδίσουμε και σήμερα για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος και η Χώρα μας. Κι οφείλουμε να τιμήσουμε τη μνήμη των ανθρώπων που χάσαμε, βοηθώντας, όλοι μαζί, να φτάσουμε την πόλη εκεί που της αξίζει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Παππούς.

Παρευρέθηκαν σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, συγγενείς των θυμάτων κι αρκετοί δημότες.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια