ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ



Ο υπουργός εσωτερικών κ. Ντίνος Δημόπουλος, έδωσε απάντηση, στην απορία που έχω εδώ και τρία χρόνια για πιο λόγο οι υπάλληλοι του Δήμου Φυλής δεν πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και συνεχώς απεργούν διεκδικώντας τους μισθούς τους από τα αντισταθμιστικά οφέλη της χωματερής.
Ένα απίστευτο παιχνίδι κοροϊδίας του λαού της φυλής μεταξύ Δημάρχου, Περιφερειάρχη και Υπουργού διαδραματίζεται τα τελευταία χρόνια με θύματα τους δημότες Φυλής.
Φαίνεται, ότι υπάλληλοι του δήμου δεν εμφανίζονται στις επίσημες καταστάσεις για αυτό και δεν μπορούν να πληρωθούν από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Δεν είναι δυνατόν τα επίσημα στοιχεία να μιλούν για ογδόντα
υπεράριθμους υπαλλήλους και ο Υπουργός να εμφανίζει εξακόσιους.
Υπομένουμε λοιπόν οι δημότες, τη βάσανο της χωματερής και των σκουπιδιών στους δρόμους μας, πεθαίνουμε καθημερινά 60.000 κάτοικοι, για εξακόσιους υπαλλήλους, επειδή ο Δήμος δεν έχει τους κωδικούς να τους πληρώσει και αναγκάζεται να τους μισθοδοτεί μέσω των αντισταθμιστικών; 
Από την μια μεριά λοιπόν, οι εξακόσιοι αυτοί υπάλληλοι, οι οποίες παλεύουν για το μεροκάματο πουλώντας την ψήφο τους για την αμφισβητούμενη θέση στον Δήμο  και από την άλλη, ο ταλαίπωρος δημότης Φυλής που δεν έχει πεζοδρόμια, δεν έχει δημοτικό ιατρείο, φαρμακείο, παντοπωλείο, τα σχολεία του είναι άθλια,  πεθαίνει από την βρόμα των σκουπιδιών και τον καρκίνο καθημερινά, γίνεται έρμαιο της εγκληματικότητας των αθίγγανων γιατί δεν υπάρχουν κονδύλια και τα χρήματα των αντισταθμιστικών που παίρνει ο δήμος Φυλής, κατά δήλωση του Περιφερειάρχη και του Υπουργού πηγαίνουν σε μισθούς.
Και που είσαστε ρε λεβεντόπαιδα τόσα χρόνια; Τι μέτρα έχετε λάβει υπουργέ μου για να βάλετε ένα τέρμα στην κοροϊδία; Τι ελέγχους έχετε διατάξει σαν διοίκηση τα τελευταία χρόνια για το Δήμο μας; Τιμωρήσατε ποτέ κάποιον γιατί τον βρήκατε να παρανομεί;
Εσείς πετυχημένε και αδικημένε πρώην περιφερειάρχη κ. Σγουρέ; Τι έλεγχο ασκήσατε στον Δήμο όλα αυτά τα χρόνια; Γιατί δεν ζητήσατε την δημοσίευση των Οικονομικών καταστάσεων του Δήμου μας ως οφείλατε, για να δούμε που πάνε τα χρήματα που εισπράττει ο Δήμος και το πράξατε μόνο στα τελευταία της θητείας σας και κατόπιν καταγγελιών για να ανακαλύψουμε ότι ο Δήμος σε όλη τη θητεία του κ. Μπουραίμη δεν είχε δημοσιεύσει ποτέ Οικονομικά Στοιχεία;  Ήσασταν απασχολημένος ως φαίνεται,  με το πως θα περάσετε τα φαραωνικού τύπου εργοστάσια καύσης στον Δήμο μας, όσο το δυνατόν χωρίς αντιδράσεις, θέτοντας έτσι και την ταφόπλακα στην περιοχή μας αλλά και στους όμορους Δήμους.
Ο νέος Δήμαρχος, η νέα περιφερειάρχης και ο Υπουργός οφείλουν επιτέλους να δράσουν με διαφάνεια λέγοντας αλήθειες για να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα εμείς οι δημότες Φυλής.
Ο κ. Ντινόπουλος επανειλημμένα στις τηλεοράσεις και τον τύπο έχει δηλώσει ότι δεν θα απολυθεί κανείς από τους δήμους. Ας φροντίσει λοιπόν να μετακινήσει σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο μας  τους 600 υπεράριθμους του Δήμου μας, σε άλλους Δήμους, που έχουν ανάγκη υπαλλήλων. Να φροντίσει για ένα γενναίο κούρεμα των οφειλών του Δήμου μας ειδικά των προστίμων που αφορούν τη μη απόδοση παρακρατουμένων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Είναι ανόητο το Δημόσιο να πληρώνει πρόστιμο στο Δημόσιο.
Η νέα περιφερειάρχης να αλλάξει τον περιφερειακό σχεδιασμό για την διαχείριση των σκουπιδιών με νέο φιλικό προς το περιβάλλον και να ξεκινήσει άμεσα την υλοποίηση του γιατί αυτή η κατάσταση απλά δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Στον νέο αυτό σχεδιασμό ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και να εξαιρεθεί η περιοχή μας γιατί η επιβάρυνση της περιοχής  και του κόλπου της Ελευσίνας είναι τεράστια και με αναστρέψιμη.
Δήμαρχε Χρήστο Παππού, σου εύχομαι ολόψυχα να πετύχεις για το καλό όλων μας. Η συνταγή που κατά την γνώμη μου μπορείς να ακολουθήσεις είναι:
Διεύρυνση της βάσης των εσόδων του Δήμου. Εξ ορθολογισμός του αριθμού των εργαζομένων, Χρηστή διαχείριση των οικονομικών και πίεση προς την κεντρική εξουσία για κούρεμα των οφειλών του Δήμου.  Πρέπει να ειπωθούν Αλήθειες στους δημότες και να αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες που μας αναλογούν.
Βιρβίλης Πέτρος

Οικονομολόγος 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια