Πύργος: Ζητούν έκτακτη χρηματοδότηση για νέα μεταφορά των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Φυλής


Επιτέλους λύση για το πρόβλημα των σκουπιδιών διαφαίνεται στον ορίζοντα μέσα στον Αύγουστο καλώς εχόντων των πραγμάτων– το μεσοδιάστημα της διαχείρισής τους βρίσκεται ακόμα όμως σε εκκρεμότητα- αφού τα ημίμετρα της μεταφοράς τελειώνουν,  καθώς  διασφαλίστηκε ο χώρος στην Τριανταφυλλιά για τον οποίο τόσος λόγος αλλά και τόσος αγώνας γινόταν τον τελευταίο καιρό σε συνεργασία της απερχόμενης πλέον δημοτικής αρχής με την νέα δημοτική αρχή που αναλαμβάνει το Σεπτέμβρη καθήκοντα. Έτσι, όπως ανακοίνωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής ο οποίος είχε την Δευτέρα το βράδυ για το θέμα αυτό συνεργασία με τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό μια και η έκταση που παραχωρείται στο δήμο Πύργου ανήκει στην Ι. Μονή Φραγκοπηδήματος, δίνεται πλέον λύση στο οξύ πρόβλημα των σκουπιδιών στο δήμο Πύργου.  
Ο κ. Λιατσής παρέλαβε χθες το βράδυ τη σύμβαση παραχώρησης  από την Ι. Μητρόπολη Ηλείας παρουσία του νομικού του συμβούλου Χάρη Αντύπα ο οποίος ανέλαβε και την υποχρέωση της
παράδοσης της σχετικής σύμβασης στην δημοτική αρχή για τις σχετικές υπογραφές.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής τόνισε τα εξής:
 «Θέλω να ευχαριστήσω τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Γερμανό για την θετική συμβολή του στη λύση του μεγάλου αυτού προβλήματος του Δήμου μας. Ευχαριστώ, επίσης, τον νομικό σύμβουλο της Ι. Μητρόπολης, δικηγόρο Φ. Λουμίτη και το νομικό σύμβουλο της παράταξής μας Χ. Αντύπα, που σε συνεργασία και με την Δημοτική Αρχή συνέβαλαν στη θετική εξέλιξη του προβλήματος. Καλώ τον κ. Δήμαρχο ν’ αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο την προσφορά αυτή του Σεβασμιωτάτου μας. Εντός των ημερών, θα ενημερώσω όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων για το θέμα αυτό και για μια σειρά άλλων που θα μας απασχολήσουν στη θητεία μας.»
Να σημειώσουμε ότι στο χώρο αυτό, προβλέπεται να γίνει η εγκατάσταση του δεματοποιητή του δήμου Πύργου.
Εκκρεμεί το ραντεβού με τον υπουργό Εσωτερικών
Εν τω μεταξύ, μπορεί να δρομολογείται η πολυπόθητη προσωρινή λύση που θα καλύψει τις ανάγκες του δήμου Πύργου στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων μέχρι να γίνει το εργοστάσιο, αλλά επειδή λήγει η σύμβαση με τον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας θα πρέπει να καλυφθεί και το μεσοδιάστημα μέχρι να φτάσουν τα σκουπίδια στον χώρο που παραχωρείται. Έτσι, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση των επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ,  για να ζητήσουν έκτακτη χρηματοδότηση για νέα μεταφορά των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Φυλής, εκκρεμεί το ραντεβού που θα κλείσει ο δήμαρχος Μάκης Παρασκευόπουλος με τον υπουργό Εσωτερικών για να υποβάλλουν το αίτημα. Ο κ. Παρασεκυόπουλος έχει ήδη κοινοποιήσει στους επικεφαλής το υπόμνημα για να το προσυπογράψουν και αναμένεται ο υπουργός να ορίσει ποια ημερομηνία μπορεί να δεχθεί την αντιπροσωπεία του δήμου Πύργου για το θέμα αυτό.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια